2020. április 18.

RÁK ALFREDO




RÁK ALFREDO

6 szelet bacon szalonna, apróra vágva
500 g garnélarák tisztítva 
1 tk só
½ tk fekete bors
½ hagyma, kockára vágva
1 paradicsom, kockára vágva
3 gerezd fokhagyma, áttörve
2 csésze tejszín (480 ml)
500 g főtt fettuccine tészta
1 (100 g) csésze reszelt parmezán sajt
½ csésze friss petrezselyem

Egy nagy serpenyőben süsd meg  a bacon szalonnát közepes lángon, amíg ropogós lesz.
Add hozzá a rákot, a sót és a borsot, és süsd, amíg rózsaszínűvé nem válik. Vedd ki a rákot és a szalonnát úgy, hogy a zsír a serpenyőben maradjon.
Tedd a serpenyőbe a hagymát, a paradicsomot és a fokhagymát, és süsd, amíg a fokhagyma kicsit megbarnul.
Add hozzá a tejszínt és forrald fel.
Amint a tejszín forrni kezd, tedd bele a fettuccine-t. 
Tedd rá rákot és a bacon szalonnát, a parmezán sajttal és a petrezselyemmel együtt. Keverd addig, amíg a sajt megolvad és a szósz bevonja a rákot. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése