Édes krémes rétes (lepény) ricottával
2 rúd lesz belőle
400 g vajas leveles tészta
500 g ricotta
100 g porcukor
100 g mazsola
1 tojás a lekenéshez
A sütőt légkeverésen 180°C-ra
előmelegítjük.
A leveles tésztát kihajtjuk (nyújtott volt itthon) és hosszában kettévágjuk. Az egyik darab felét megkenjük a töltelék felével, feltekerjük, mint a bejglit és lekenjük a tojással. Ugyanígy járunk el a másik tésztával is.
Egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket és az előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
Latsia:
-mélyhűtött tésztával készült, ami 2 órával a sütés előtt vettem ki és szobahőmérsékleten felengedett.
A sütőt légkeverésen 180°C-ra
előmelegítjük.
A leveles tésztát kihajtjuk (nyújtott volt itthon) és hosszában kettévágjuk. Az egyik darab felét megkenjük a töltelék felével, feltekerjük, mint a bejglit és lekenjük a tojással. Ugyanígy járunk el a másik tésztával is.
Egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket és az előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
Latsia:
-mélyhűtött tésztával készült, ami 2 órával a sütés előtt vettem ki és szobahőmérsékleten felengedett
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése