2020. május 5.

Édes krémes rétes (lepény) ricottával



Édes krémes rétes (lepény) ricottával

2 rúd lesz belőle

400 g vajas leveles tészta 
500 g ricotta
100 g porcukor
100 g mazsola
1 tojás a lekenéshez

A sütőt légkeverésen 180°C-ra
előmelegítjük.
A leveles tésztát kihajtjuk (nyújtott volt itthon) és hosszában kettévágjuk. Az egyik darab felét megkenjük a töltelék felével, feltekerjük, mint a bejglit és lekenjük a tojással. Ugyanígy járunk el a másik tésztával is.
Egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket és az előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

Latsia: 
-mélyhűtött tésztával készült, ami 2 órával a sütés előtt vettem ki és szobahőmérsékleten felengedett.

A sütőt légkeverésen 180°C-ra
előmelegítjük.
A leveles tésztát kihajtjuk (nyújtott volt itthon) és hosszában kettévágjuk. Az egyik darab felét megkenjük a töltelék felével, feltekerjük, mint a bejglit és lekenjük a tojással. Ugyanígy járunk el a másik tésztával is.
Egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket és az előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

Latsia: 
-mélyhűtött tésztával készült, ami 2 órával a sütés előtt vettem ki és szobahőmérsékleten felengedett 

Nincsenek megjegyzések: