2020. június 4.

KETO HUMUSZ




KETO HUMUSZ

Ez a karfiol hummus recept alacsony szénhidrát-, keto-, paleo-, vegán-, tej- és gluténmentes.

1 fej karfiol
2 + 2 ek extra szűz olívaolaj
1/2 csésze Tahini
2 gerezd fokhagyma, préselve
2 ek citromlé
1 tk tengeri só
1/4 tk füstölt paprika
3-5 ek víz

Melegítse elő a sütőt 200 °C-ra. Vágja a karfiolokat darabokra, öntse rá a 2 ek olívaolajat, majd egy rétegben terítse szét egy tepsiben. Ízesítse tengeri sóval és süsse 30 percig, amíg kissé megbarnul.
Óvatosan tegye át a konyhai robotgépbe a sült karfiolt, és öntse rá a citromlevet, a 2 ek vizet és a maradék 2 ek olívaolajat. 
Adja hozzá a tahinit, a fokhagymát, a tengeri sót és a füstölt paprikát. Addig keverjük a robotgéppel, amíg püré lesz.
Ha túl sűrű, adjon hozzá 2-3 evőkanálnyi vizet, de egyszerre csak 1 evőkanálnyit.

(Ha fagyasztott karfiolt használ, akkor nem kell vizet hozzátennie, hanem csak a karfiolt 5-8 percig párolja,  majd 20 percre tegye a sütőbe, majd a robotgépbe ... stb.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése