2020. június 6.

CUKKINIS BROWNIES




CUKKINIS BROWNIES 

2 csésze liszt
1/2 csésze kakaópor
1 1/2 tk szódabikarbóna
1 tk só
1/2 csésze növényi olaj
1 1/2 csésze cukor
2 tk vanília kivonat
2 csésze apróra vágott cukkini (1 nagy vagy 2 kicsi cukkini)
3-5 ek víz
1/2 csésze apróra vágott dió

Bevonat:
200 g étcsokoládé
2 ek olaj

Melegítsd fel a sütőt 180°-ra.
Bélelj ki egy 23 x 33 cm-es tepsit fóliával és fújd be tapadásmentes spray-vel.
Egy közepes tálban keverd össze a lisztet, kakaót, szódabikarbónát, sót és tedd félre.
Konyhai robotgéppel keverd össze az olajat, a cukrot és a vaníliát. Add hozzá a száraz hozzávalókat és keverd össze. Forgasd hozzá a cukkinit. Hagyd a keveréket néhány percig pihenni, hogy a tészta felszívja a cukkini nedvességét. Ezután, ha a keverék még mindig nagyon morzsás, adj hozzá 5 ek vizet (kezdjük 1 ek-lal, és onnan haladjunk, minden hozzáadás után alaposan keverve). A tészta nagyon sűrű lesz, de nem lehet morzsás. Add hozzá a diót. A tészta szuper sűrű, mint a fánktészta. Ne adj hozzá túl sok vizet! Terítsd az előkészített tepsibe és süsd 25-30 percig.
A máz:készítése: 
Olvaszd el a csokoládét és keverd hozzá az olajat. Oszd el a lehűtött süteményen és vágd négyzetekre és hagyd kihűlni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése