OLASZ SÜLT TÉSZTA
10 főre
450 g rigatoni vagy penne tészta
450 g darált marhahús
2 ek olívaolaj
1 hagyma, apróra vágva
3 fokhagymagerezd, átnyomva
2 tk só
1/2 tk bors
2 tk szárított oregánó
3 x 400 g apróra vágott paradicsom, dobozos
400 g ricotta
10 friss bazsalikomlevél
350 g mozzarella sajt reszelve
100 g parmezán sajt, reszelve
Főzd meg a tésztát sós vízben, a csomagolás utasításai szerint, (ne főzd túl, mert még sülni is fog)!
Melegítsd fel az olajat egy mély serpenyőben és süsd meg benne a darált marhahúst és a hagymát, amíg a marha teljesen átsül és a hagyma megpuhul (5-7 perc).
Add hozzá a fokhagymát, a sót, a borsot, az oreganót és még egy 1 percig pirítsd.
Add hozzá az apróra vágott paradicsomot, majd forrald tovább 5 percig, majd kapcsold le a hőt.
Tegyél egy merőkanálnyi húsmártást egy 22 x 32-es hőálló tál aljára.
A maradék mártáshoz keverd az apróra vágott bazsalikomot és a ricottát. Add hozzá a főtt tésztát, és keverd össze úgy, hogy a mártás teljesen bevonja a tésztát.
Tedd a tészta felét a hőálló tálba.
Szórd meg a reszelt mozzarella felével és a reszelt parmezán felével. Tedd rá a megmaradt tésztát, a tetejére pedig a maradék mozzarellát és a parmezánt.
Süsd 180˚C-on körülbelül 20-25 percig, amíg a sajt aranybarna lesz, majd díszítsd bazsalikommal és tálald.