KARALÁBÉFŐZELÉK / Latsia
2 fej karalábé - 60dkg
1 ek olaj
10 cm póréhagyma
só
5 dl hús-, vagy zöldségleves
1 dl tejszín
1 dl tejföl
1 tk keményítő egy pici hideg vízben elkeverve
petrezselyem
Az olajon a nagyon apróra vágott póréhagymát átforgatom és rádobom a meghámozott, felaprított karalábét.
Megsózom és fedő alatt a leves hozzáadásával puhára főzöm.
Hozzákeverem a tejfölt és a tejszínt, felforralom.
Besűrítem a keményítővel és tálalás előtt friss petrezselyemmel szórom meg.
Latsia:
- nagyon zsenge, édes karalábét kaptam, hamar készen lett, máskor egy ki cukrot is teszek hozzá a végén
- sajtos sült virslivel ettük
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése