2009. május 15.
NARANCSOS MÁKOS SÜTEMÉNY
Csak az extra finom ételekhez szoktam írni, mert nem szokásom beájulni minden recepttől......hát ehhez írok!
Isteni finom sütemény! És ez a fajta kandírozás nagyon gyorsan kivitelezhető.
Tudom, hogy sokan nagyon szeretik a narancsos ízt a csokival, ehhez jön még a mák....rendkívüli trió, nekem elhihetitek!:O)
NARANCSOS MÁKOS SÜTEMÉNY / Latsia
tészta:
20 dkg puha vaj
20 dkg cukor
3 tojás
25 dkg liszt
1,5 tk sütőpor
2 narancs leve és a reszelt héja
5 dkg pirított mák
kandírozott narancshéj:
2 narancs vékonyra csíkozott héja
2,5 dkg cukor
1 dl víz
öntet:
1 dl tejszín
10 dkg csokoládé
1 ek vaj
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra és bélelj ki sütőpapírral egy 20 cm-es tortaformát.
Keverj habosra a robotgéppel 20 dkg vajat és 20 dkg cukrot.
Keverd hozzá a tojásokat egyesével, majd a lisztet a sütőporral, végül a narancslevet, 2 narancs reszelt héját és a mákot.
Jól keverd el a masszát és öntsd az előkészített formába.
Süsd 50 percig, majd vedd ki a sütőből és hagyd hűlni.
Közben készítsd el a kandírozott narancshéjat így:
Keverd el a maradék vékonyra vágott narancshéjat 2,5 dkg cukorral és 1 dl vízzel egy kislábosban.
Forrald fel és főzd 5 percig.
Szűrőkanállal szedd ki a narancshéjat sütőpapírra.
Az öntethez melegítsd fel a tejszínt /ne forrjon!/.
Tedd a csokit és a maradék vajat egy tálba, majd öntsd le a meleg tejszínnel, és hagyd megolvadni /1 perc/.
Keverd össze, csurgasd a kihűlt tortára, majd szórd meg a kandírozott narancshéjjal.
Ah, már a képről tudni lehetett, hogy ez csak Good Food-os "cucc" lehet:).Imádom a magazint, sütögetek belőle én is. Ezt is kipróbáltuk és nekünk is nagyon bejött.
VálaszTörlésPuddding
Kedves Puddding, a képről? Ez a mi kertünkben készült,és nem én vagyok a Good Food fotósa:O)
VálaszTörlésÖrülök, hogy Nektek is ízlett!
Hú, az nagyon nagyon jól néz ki, és milyen finom lehet...
VálaszTörlésSzia! Sok volt a dolgom, rég jártam Nálad! Előfizetője vagyok a magazinnak, onnan ugrott be. De szerintem a Te képed szebb. Tele van fénnyel, melegséggel, csupa olyan (jó) dolgot juttat eszembe, ami Angliában ritka. (Hát ez lehet, hogy hülyén hangzott, de itt tényleg szinte mindig minden szürke. Meg ráadásul a narancs-türkiz színpáros valami meseszép együtt:)
VálaszTörlésPuddding
Szia Pudding, köszönöm szépen, aranyos vagy!
VálaszTörlésÉn előbb nem láttam, hogy írtad, hogy neked is jár ez az újság, azért nem értettem:O)
De most már igen, hát én is úgy gondoltam, hogy a medence parton jól fog mutatni, és így lett.
De a tányéron még jobb, ahogy akkor ezt Te is tudod:O)