2010. július 31.

GÖRÖGSALÁTA CSIRKÉVEL ÉS TOJÁSSAL


Sikerült felszedni egy pár kilót a nyaralás alatt Budapesten.... hiába, a lángosnak, kürtös kalácsnak, süteményeknek ki tud ellenállni? Egy külföldön élő magyar biztosan nem, mégha mostanában gyakran is jár haza....:-))
Így most ismét egy salátaszerűség, csak hogy vesszenek a kilók:-)
Nagyon jól illenek a különböző ízű és állagú hozzávalók egymáshoz, azt hiszem gyakori vendég lesz nálunk ez az étel.
Egy pohár borral nagyon finom nyári vacsora.

GÖRÖGSALÁTA CSIRKÉVEL ÉS TOJÁSSAL
1 jégsaláta
4 paradicsom
1/2 uborka
1 sárga színű paprika
1 lilahagyma
2 ek olívaolaj
2 ek vörösborecet
3 ek morzsolt Feta sajt
3 ek aprított petrezselyem
só, bors

2 grillezett csirkemell
2 főtt tojás
1 dl olívabogyó
2 ek balzsamkrém
8 db sóskeksz
2 fürt szőlő

A salátát feldaraboljuk, a paradicsomot cikkekre vágjuk.
Felszeleteljük az uborkát, a paprikát és a hagymát.
Egy nagyobb tálra tesszük őket, meglocsoljuk az olajjal és az ecettel.
Megszórjuk a Fetával és a petrezselyemmel, sózzuk-borsozzuk.
Rátesszük a csirkúst és a tojást, valamint az olívát.
Ráöntjük a balzsamkrémet, majd szőlővel és a sóskeksszel tálaljuk.

5 megjegyzés: