2011. március 1.
ÁFONYADZSEM VANÍLIÁVAL
Szeretem a svéd recepteket.
Gyorsan elkészíthető, nagyon finom és színes ételekről szólnak... na meg persze nagyon egészségesek is.
Az alábbi is innen Svédországból származik, szeretettel küldöm Nellikének!
Csak annyi segítséget kéreek, hogy a lekvárhoz használt cukor magyarul?
Gondolom nem ez a szószerinti fordítás: dzsemcukor (mert elég hülyén hangzik).
ÁFONYADZSEM VANÍLIÁVAL
5-7 dl lesz belőle 20 perc alatt
50 dkg tisztított áfonya
50 dkg dzsemcukor
1/2 dl víz
2 db vanília
Egy nagy lábosba tesszük az első 3 hozzávalót.
Hosszában végigvágjuk a vaníliát és a kikapart magjait a vaníliával együtt a fentihez keverjük.
Főzzük lassan fel, kevergessük szinte folyamatosan.
Amikor a cukor felolvadni látszik nagylángon főzzük 2 percig.
A habot szeddjük le, vegyük ki a vaníliát és öntsük a lekvárt tiszta, meleg befőttesüvegbe.
Hagyjuk kihűlni, majd zárjuk le és tegyük a hűtőszekrénybe.
Köszönöm szépen Klárikám!
VálaszTörlésEz tuti recept lehet, és nagyon gyors, ez is fontos szempont!:-)
A kakaós kalácsunkhoz pont jó lenne most!:-)
A cukor: Dr.Oetker dzsemfix.
VálaszTörlésHa jól tudom, befőző cukor.
VálaszTörlésNagyon finom lehet
VálaszTörlésszép kanál! :)
VálaszTörlésNagyon finomnak néz ki:) Majd megcsinálom és is vmikor.
VálaszTörlésMo-on befőzőcukornak hívják sztem.
mia
P.S.: google-n keresztül nem tudtam bejelentkezni,hogy írjak..vmi hiba van...
Szia! Dr.Oetker Befőzőcukor a neve amit itthon árulnak ;-), van benne némi zselésítő.
VálaszTörlésCsipike
Csodás recept, mint mindig! :)A cukrot meg befőzőcukorként árulják itt.
VálaszTörlésBefőzőcukor?
VálaszTörlés...és persze de jó is lehet ez a dzsem! :)
Befőzőcukor? Bár a te elnevezésed sem rossz.:)
VálaszTörlésCsodaszép színe van, és az íze is az lehet! Úgy sajnálom, hogy nálunk hiánycikk az áfonya, pedig nagyon egészséges és finom gyümölcs.
Köszönöm Mindenkinek a segítséget Lányok, akkor javítom befőző cukorra!:-)
VálaszTörlésNelli, nekem meg a kakaós kalácsod jöhetne ehhez:-)
Bianka, Andi, Mia, Kata, Colors in the Kitchen, Poppy, köszi a dícséretet, tényleg finom!:-)
Latsia,az a dzsem,valami csodás:-)
VálaszTörlés