2011. március 2.
DAGASZTÁS NÉLKÜLI BAGETT - NO KNEAD BAGUETTE
Régi vágyam vált valóra... na nem valami nagy dologra gondolok most itt... vagyis.. hát kinek mi okoz örömöt...:-)
Megsütöttem a DNK kenyér bagett változatát és PONT OLYAN ÁLLAGÚ ÉS PONT OLYAN FINOM LETT!:-))))
Se vasedény, se sütőzacskó... csak úgy kelés után zutty be a jégkockáim (régen csinálom így, erről korábban ITT írtam, és azóta már sokaknak bejött, ahogy látom a blogokon) a sütő aljába és mehet is a tészte befelé!:-)
A sütőidő azonban módosul, 250-260 fokra előmelegített sütőben addig (kb. 8 perc nekem), amíg nem kezd el nagyon sötétedni a búzakorpa a tetején, aztán hőfok csökkent 200-220 fok-ra és további 12-15 perc sütés.
(Ha valakinek túl erősen süt felül, nyugodtan dobjon rá egy sütőpapírt, de a hőfokot ne csökkentse tovább!)
Én 12 perc után kivettem és mivel kopogott az alja, mint a harkály, megsültnek nyilvánítottam őket.
Tehát végig úgy készül, mint a DNK kenyér, csak az első pihenés (12-18 óra) után a lisztezett felületen nem kenyeret, hanem 2 bagettet formáztam, aztán ugyanúgy tovább....a tepsire konyharuhát tettem és megszórtam a búzakorpával, rátettem a bagetteket és őket is leszórtam, letakartam.
2 óra pihenés után leemeltem őket a konyharuhával, és ráfordítottam őket a tepsire és irány a forró sütő.
Az eredmény szerintem magáért beszél... de ha mégsem, küldhetek kóstolót, ki kér?:-))
Latsia!
VálaszTörlésEgyszerűen mesés!
A küldésben vennék részt!:-)
Nekem ezzel csak az a problémám, hogy nem kapok bagett sütő formát sehol:-(
Ha sima tepsire teszem, akkor szerintem lapos lesz.
Köszi Gesztenye!:-)
VálaszTörlésSzerintem nem lesz lapos... legalábbis laposabb. mint ez és talán ez még ok.
Ugyanis velem meg az történt, hogy a bagettsütőmre rápakoltam (merthogy nem is tudtam, hogy van a sütő tartozéka volt itt) és szépen ellapult...:-DDD
Vagyis ahogy elnéztem, nem is kellett volna:-)
De szép rusztikusak!Jó kis ropogós héja lehet!:-)A tegnapi lekvárral el tudnám képzelni.
VálaszTörlésSzerintem nagyon szépséges, olyan igazi házias feelingje van
VálaszTörlésFantasztikusan néznek ki!!
VálaszTörlésTényleg jól jönne a csirkeszárnyakhoz:D
Fantasztikusan rusztikusan csodás! A belsejéről készült kép egyszerűen csábító!
VálaszTörlésNagyon guszta!
Jujj, de szépek! Én kérek kóstolót. :)
VálaszTörlésSajnos nekem elsőre nem sikerült a DNK, olyan lett, mint a gumi a belseje. De fogok még próbálkozni, mert nehogy már ne sikerüljön!!!! :))
ha most hozol nekem belőle, akkor cserébe adok egy kis házi füstölt árut :) siess, mert gyorsan fogy :)
VálaszTörléshűűűű...a következő cél akkor ez.
VálaszTörlésma este dupla adag tésztát kevertem be, holnap a jacsasütő jénaiban nyomatom. kiderül mire megyek vele.
Csodálatos!!! Én elhiszem hogy finom, de azért kérhetnék egy kis kóstolót??? Cserébe egy kis kacsazsírt tudok felajánlani.:))
VálaszTörlésÉn kérnék, fantasztikus lehet!
VálaszTörlésLatsia, ezek gyönyörűségesek!
VálaszTörlésÉn kérnék szépen, de egy egész rudat, ha lehetne, ugyanis én még nem mertem hozzáfogni a DNK-hez, de még a bagetthez sem.
VálaszTörlésPedig már néha rugdosom magam, hogy megmozduljak.
Nagyon jók lettek a bagettek. Csak tudod ezzel is ugy vagyok, mint a nagylyuku sajttal, A sajtban is a sajtot szertem, nem a likat, hát a kenyérben is valahogy inkább a kenyeretk mint a likat :) :)
Azért jöhet ám az az egy rúd. Maximum, ha nem ízlik visszaküldöm :) :) s akkor madárlátta lesz belőle :)
szuper szuper, gratulálok. A nálunk kapható bagett forma pont belefér a sütőzacskóba.... de nélküle is jól meglenne :) gratula, gyönyörű
VálaszTörlésNelli, köszi!:-)
VálaszTörlésBianka, igen, és aki szereti a "torok szétkarmolós héjat", az imádja majd!:-)
Gabi, azóta is a szárnyaidról álmodom, a jövő héten legyártom!:-)
Kriszti, köszi!:-)
Thrini, ne add fel, csak tartsd be a pontos leírást és sikerülnie kell!!!
Kinga, azért bármikor hozok Neked... a gyengém... és nehezen jutok hozzá.
4 gyerek, már tudom, hogy sikerült!:-))
Éva, a kacsazsírért bármennyit, még le is sütök Neked egy veknit!:-)
Életünk és ételeink, nagyon szeretjük, de azért küldök Neked is, nyisd az ablakot!:-)
Csibe, köszi:-)
Viki, akkor most kérsz vagy nem?:-)))
Lyuk nélkül ez a típus nem ér! Ennek ilyennek kell lennie, olyan ciabattásnak...
Beastie, köszi!:-)))
Hol kapható és mekkora a bagett formád? Érdekelne...
Mindenesetre ez most zacsek nélkül is jó lett...
ha bpn lennél április első hétvégéjén, akkor még meg is tudnánk oldani, egy csere üzletet :)
VálaszTörlés