2011. március 4.
DÁN TENGERÉSZ MARHAHÚS
Egy dán egytálétel tegnapról, amivel amilyen kevés munka van, annyira finom!
DÁN TENGERÉSZ MARHAHÚS
4-6 főre
2 hagyma
3 ek vaj
50 dkg darált marhahús
1/2 tk só
bors
80 dkg burgonya
1 dl víz + 1 db húsleveskocka
(az azért nem normál húsleves, mert az nem elég aromás ehhez)
4-5 dl sör
1/2 tk só
bors
petrezselyem
tálaláshoz:
savanyú uborka és áfonyalekvár
A vajból 2 ek-nyit felforrósítunk és puhára párolju rajta a hagymát.
Hozzákeverjük a húst, barnára pirítjuk, fűszererezzük, félretesszük.
A burgonyát meghámozzuk és vékonyra szeleteljük.
1 dl forró vízben feloldjuk a marhahúsleves kockát és összekeverjük a sörrel.
Egy tűzálló tálat kivajazunk és kirakjuk az alját burgonyával.
Rátesszük a darálthús felét, majd ismét burgonyát, aztán a darálthús másik felét.
A tetejét kirakjuk burgonyával és felöntjük a sörös levessel.
200 fokon 30-40 perc alatt összesütjük, megszórjuk petrezselyemmel, és savanyú uborkával valamint áfonyalekvárral tálaljuk.
Az a ropis krumpli a tetején!Jöhetne ebédre.:-)
VálaszTörlésHúúú, de éhes lettem :) Nagyon guszta!
VálaszTörlésNagyon finomnak tűnik és egyszerű az elkészítése is - kedvemre való!
VálaszTörlésKérdésem, hogy a só, bors fűszereken kívűl nem kell-e bele más is és hogy darált pulykából is jó lenne-e.
Klári, nagyon nagyon köszönöm Neked, nem is tudom meghálálni....Írtó guszta ez az ebéd, szívesen megkóstolnám!
VálaszTörlésPuszi,
Kriszti
Azt hittem első leszek, megkuksizni egy jóvágásu Dán Tengerészt, egy adag marhahússal a kezében,erre mán megint kajálni kell :)))
VálaszTörlésNa mindegy, jöhet az a marhahús, de legjobban az a gyönyörűséges friss zöldségzöldje !!!! Óhhh de soká lesz nekünk ilyen.
Nellikém, nálam is befutó ez a "rosejbni" szerű krumplicska a tetején!:-)
VálaszTörlésAmi, köszi, nagyon finom volt!
Névtelen, nem kell bele más, mert a húsleves és a sör elég erős ízhatás a só-bors mellett.
Igencsak aromás étel, és ha jól megborsozod, még csípős is lesz.
Pulyka darálthús is jó bele sztem, még ha nincs is olyan erős íze, mint marhának, mert a többi belevaló kiegészíti.
Krisztikém majd egyszer együtt ebédelünk:-)
Viki, hát majd lehet leugrom a kikötőbe fotózni Neked!:-)))
Na igen... az a petrezselyem az nekem is nagyon megtetszett:-)
Hú! Nagyon jól néz ki és biztosan nagyon fincsi is! Érdemes kipróbálni!!
VálaszTörlésÍgy ahogy van kérem szépen :)))
VálaszTörlésCsodálatosak a képeid, olyan élethű rajta ez a finomság, hogy kedvem lenne belekóstolni.:)
VálaszTörlésLatsia!
VálaszTörlésNagggyon guszta:-))
Na és a képek:-)
Süt a nap nálatok?
Maria nem fogsz csalódni, tényleg nagyon jó!:-)
VálaszTörlésBiankám küldjem vagy vigyem... áprilisban muszáj taliznunk!:-)
Éva köszi!:-)
Gesztenye, köszi!:-) Süt bizony...amikor megjöttünk Valentin napkor, sütött vagy 10 napig.. aztán pár nap szürkeség, és most 2 napja megint verőfény!:-)
Ez nagyon jól néz ki, kipróbálásra kerül...:)
VálaszTörlés