2011. december 1.

ALMÁS BÉLES



Én mindig a Nagyim ALMÁS PITE-jét sütöm...
Nagyon finom puha linzertésztából van, ezen nőttem fel, és a Családban mindenki másnak is nagyon ízlik.
Most azonban találtam egy másik almás receptet, és úgy megtetszett, hogy megsütöttem.
Nem bántam meg! Más, mint az általunk megszokott, de pont ez a jó benne.
Szóval csak annyit mondok, hogy Mariszka, köszönöm szépen a receptet, Lányok sütésre fel!
Az eredeti recept ITT olvasható.
Én meg pont így csináltam:

ALMÁS BÉLES

Tészta
:
30 deka liszt
12 deka vaj
2 ek kristálycukor
csipet só
1 kiskanál sütőpor
1 tojás
2 ek tejföl

A fentieket összegyúrjuk és 2 felé vesszük.

Töltelék:
1 kg meghámozott, kimagozott, felaprított alma
10 deka cukor
2 marék mazsola
2 tk fahéj

A fenti hozzávalókat egy nagy lábosban összekeverjük és alacsony hőfokon pár perc alatt összepároljuk.
Nem kell megpuhulnia az almának, de a cukor olvadjon meg.

Összeállítás:
A tészta egyik felével kibélelünk egy kisebb tepsit, rásimítjuk a tölteléket és befedjük a tészta másik felével.
Tojással (1) lekenjük és villával megszurkáljuk.
Előmelegített sütőben 200 fokon (légkeverés) 30 perc alatt megsült.
Még melegen porcukorral megszórtam.


6 megjegyzés:

  1. Én is mindig a nagyid almás pitéjét sütöm (még az előző blogodról halásztam le) Sőt az én anyum is meg a férjem anyuja is, de ha te mondod egye fene kipróbálom ezt is :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon gusztusos lett! Érdemes Mariszkától ötleteket "lopni"!

    VálaszTörlés
  3. Latsia, örülök, hogy bevált az almásom receptje.fogyasszátok egészséggel!

    VálaszTörlés
  4. Finom, szaftos lett! Ezek a nagyik tudnak valamit. Én is az övét sütöm, még nem csalódtam benne...Nagyon guszta!!!

    VálaszTörlés
  5. Hát már látványra is gyönyörű. Nagyon finom lehet.Azt hiszem a nagyi féle pitékben még nem csalódtunk.:))

    VálaszTörlés
  6. Kipróbáltam ezt az almás bélest,nagyon finom lett! Köszönöm a receptet. Lefotózni sajnos nem sikerült (sáskahad megakadályozta), de szerintem jövő héten újra készítem !

    VálaszTörlés