2012. május 23.

Baconban sült szűzérme pikáns salátával






Egy nagyon finom, akár vendégváró étel, ami nemcsak hogy gyorsan elkészül, de akár előző nap is előkészíthető majd frissen süthető.
A saláta hozzávalóit az itthoni készlet adta, de leírom, mert igazán jó kis nyárias.

Baconban sült szűzérme pikáns salátával

50 dkg szűzpecsenye
8-9 csík bacon
1 ek olaj
bors
8-9 fogvájó

saláta:
bébispenót, paradicsom, avokádó, zsenge zöldborsó, narancs, eidami sajt,
paprikával töltött olívabogyó

A saláta hozzávalóit egy tálra rendezem, megöntözöm olívaolajjal és behűtöm.

A húst 8-9 darabra vágom és egyenként a szalonnába tekerem.
Fogpiszkálóval megtűzöm, megborsozom és egy kiolajozott tepsibe fektetem.
A sütőt előmelegítem 200 fokra (légkeverés) és beteszem a húst sülni.
20 perc alatt készen van, félidőben esetleg egy csipesszel megfordítom.
Letakarom alufóliával egy 5-8 percre, majd a fogvájókat kiveszem.
Egy tálra teszem, meglocsolom a szaftjával, sózom és a salátával tálalom.





3 megjegyzés:

  1. Szia! Gratulálunk, ma tied a nap receptje a Gasztro Miner Facebook-oldalán: www.facebook.com/gasztro.

    VálaszTörlés
  2. olyan csodaszép, hogy

    nagyon
    csodaszép:)))))))))))

    VálaszTörlés
  3. Uhh, ez nagyon guszta, és tuti finom is!:)

    VálaszTörlés