Régi nagy kedvenc újrasütve... imádjuk!!!
MEGGYES PITE
A tésztához:
20 dkg liszt
12 dkg vaj
1 csipet só
1 db tojássárgája
1 tk sütőpor
1 ek cukor
2 ek tejföl
A töltelékhez:
1 ek zsemlemorzsa vagy darált dió
30 dkg friss meggy vagy 1 üveg befőtt
2 ek cukor (+ a szóráshoz)
1 ek étkezési keményítő
fahéj
A tetejére:
1 db tojásfehérje
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd összegyúrjuk a tészta többi hozzávalójával (annyi tejfölt adunk hozzá, amennyit felvesz, hogy lágy, könnyű, de nyújtható tésztát kapjunk).
A töltelékhez a meggyet kimagozzuk, és pár percig főzzük a fahéjjal, a cukorral, és annyi vízzel, amennyi ellepi.
2 evőkanálnyit kiveszünk a levéből, csomómentesre keverjük a keményítővel, és visszaöntjük. Pár perc alatt sűrű, kocsonyás állagúra főzzük, majd félretesszük.
A tésztát elfelezzük, négyzet alakúra nyújtjuk, majd az első réteg tésztát beletesszük a 20x20cm-es tepsibe. Megszurkáljuk villával, megszórjuk zsemlemorzsával, és elosztjuk rajta a meggyes tölteléket.
Megszórjuk egy kis fahéjas cukorral, majd beborítjuk a másik tésztával. Villával alaposan megszurkáljuk, lekenjük a tojásfehérjével, és 175 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük. Miután kihűlt, szépen szeletelhető.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése