SPAGETTI CARBONARA
Vannak, akik tejszínt adnak a Carbonara-hoz, (Én is készítettem úgy anno) de az úgy nem az eredeti, a hagyományos, de természetesen megtehetik, és még krémesebb lesz a tészta. Személy szerint azt hiszem, hogy elég testes anélkül is.
1 ek olívaolaj vagy sózott vaj
150 g pancetta vagy bacon, kockára vágva
3 tojássárgája
1 csésze reszelt parmezán vagy pecorino sajt
300 g spagetti
Só és bors ízlés szerint
Főzd meg a spagettit “al dente” vagy a csomagoláson leírtak szerint.
Aprítsd fel a pancettát és reszeld le a sajtot.
Amíg a spagetti fő, süsd meg a pancettát. Öntsd az olívaolajat egy nagy serpenyőbe, és tedd hozzá a pancettát. Hagyd közepes lángon sülni kb. 5 percig, gyakran keverve, amíg a pancetta aranyszínű és ropogós nem lesz. Tartsd alacsony fokozaton a pancetta alatt a hőt. Amikor a tészta kész, szűrd le és tedd a serpenyőbe a pancetta-val. (De még ne öntsd ki a tészta főzővizét, tedd félre!)
Verd fel a tojásokat egy tálban, és szórd meg a frissen reszelt borssal. Keverd össze a sajt nagy részét a tojásokkal, és tarts meg egy kis maréknyit a későbbi szóráshoz.
Vedd le a serpenyőt a spagettivel a tűzről és öntsd bele a tojást és a sajtot, és alaposan keverd össze. Öntsd egy sütőálló edénybe, és adj hozzá a tészta főzővizéből, hogy ne legyen túl száraz (evőkanállal adagold hozzá, csak épphogy nedves legyen, nem kell eláztatni)
Tedd forró sütőbe 10 percre, hogy összesüljön kicsit.
Azonnal tálald, a megmaradt sajttal és borssal megszórva.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése