FŰSZERES LAZAC TATÁR WAKAME SALÁTÁVAL
400 g sushi minőségű lazac
Csípős szósz:
2 ek japán Mayo
1 ek Sriracha
1 ek szójaszósz
1 ek szezámolaj
Újhagyma szára finomra szeketelve
Jalapeño finomra szeletelve
A szósz hozzávalóit egy tálban összekeverjük.
A lazacot apró kockákra vágjuk és beletesszük az újhagymával együtt és összekeverjük.
Néhány karika jalapeñóval a tetején díszitjük, és azonnal tálaljuk, vagy tálalásig a hűtőszekrényben tartjuk.
WAKAME SALÁTA
200 g tengeri hínár
(élelmiszerboltból kész)
2 ek rizsecet
2 ek Mirin (rizsbor)
2 ek szezámolaj
1 ek Sriracha
1 ek kesudió, apróra vágva
2-3 ek Edamame, főtt
Fagyasztott Edamame -t használtam, csak 2 percig főztem a mikrohullámú sütőben.
Tedd a hozzávalókat egy tálba, és keverd össze.
A salátát azonnal fogyaszthatod vagy még jobb, ha néhány órára hűtőszekrényben pihenteted, hogy az ízek még jobban összeérjenek.