2009. április 19.

VANÍLIÁS TÚRÓTORTA


VANÍLIÁS TÚRÓTORTA / Latsia

8 dkg vaj
28 dkg cukor
18 dkg liszt
1 tk sütőpor

5 tojás
50 dkg túró
1 csésze olaj
1 cs. vaníliapuding
5 dl tej

Tészta:
8 dkg vajból, 8 dkg cukorból, 18 dkg lisztből, a sütőporból,1 tojásból és 1 tojássárgájából tésztát gyúrunk.
Egy tortaformába nyomkodjuk, széleit felhúzzuk.

Túrókrém:
2 tojást, 1 tojássárgáját és 15 dkg cukrot habosra keverünk.
A pudingot, az olajat és a túrót hozzáforgatjuk, majd a végén a tejjel összekeverjük.
Rákenjük a masszát a tésztára és 160-170 fokon kb. 1 óra alatt megsütjük.

Hab:
A maradék 2 tojásfehérjét a maradék 5 dkg cukorral felverjük, majd a kész sütire kenjük és további 10 perc alatt készresütjük.
Hűlni hagyjuk, majd óvatosan kivesszük a formából.

Nincsenek megjegyzések: