Írhatnám, hogy megalkottam, de nem bírom ezt a szót...
De most komolyan! Teljesen olyan íze lett, mint a készen kapható Bounty csokinak és a Bounty fagyinak! Nem hittem volna, hogy ennyire egyszerű!
Aki már evett üzleti Bounty fagyit, tudja, hogy pont olyan, mint a Bounty csoki, csak fagyasztott változatban.
Belül kókuszos íz és a kókusz reszelős állaga, kívül pedig fagyott csoki.
Na ez nekem is sikerült, csak én nem akartam ráfagyasztani kívülről a csokit, mert akkor nehezen gombócolható, ezért, hogy mégis elérjem a fagyott csoki ízét és állagát, étcsoki cseppet szórtam bele közvetlenül a megfagyás előtt.
Íme a recept, amit még sokszor fogok készíteni, mert nagy sikere van.
És ha már fagyi és nyár, legyen az egyik kép háttere az égszínkék vizünk a kertben!:-)
BOUNTY FAGYI
4 dl kókusztej
1 dl zsíros tejszín 38 %-os
4 dkg kókuszreszelék
10 dkg cukor
3 tojássárgája
1 marék étcsoki csepp
A kókusztejet a tejszínnel és a kókuszreszelékkel egy lábosban felforralom.
A cukrot a tojássárgájákkal fehéredésig keverem és óvatosan a kókuszos tejszínhez keverem.
Sűrűsödésig (10 perc) kevergetem közepes lángon, majd egy tálba öntöm és fagyasztóban lehűtöm 30 perc alatt.
A fagyigépbe töltöm és majdnem fagyásig kevertetem vele, akkor beleöntöm a csokicseppeket és még velük is kicsit összeforgatom.
Ennyi, és nagyon finom!:-)