2010. június 30.

BOUNTY FAGYI !!!

Elkészítettem a házi BOUNTY FAGYI-t!:-)))
Írhatnám, hogy megalkottam, de nem bírom ezt a szót...

De most komolyan! Teljesen olyan íze lett, mint a készen kapható Bounty csokinak és a Bounty fagyinak! Nem hittem volna, hogy ennyire egyszerű!
Aki már evett üzleti Bounty fagyit, tudja, hogy pont olyan, mint a Bounty csoki, csak fagyasztott változatban.
Belül kókuszos íz és a kókusz reszelős állaga, kívül pedig fagyott csoki.
Na ez nekem is sikerült, csak én nem akartam ráfagyasztani kívülről a csokit, mert akkor nehezen gombócolható, ezért, hogy mégis elérjem a fagyott csoki ízét és állagát, étcsoki cseppet szórtam bele közvetlenül a megfagyás előtt.

Íme a recept, amit még sokszor fogok készíteni, mert nagy sikere van.
És ha már fagyi és nyár, legyen az egyik kép  háttere az égszínkék vizünk a kertben!:-)

BOUNTY FAGYI

4 dl kókusztej
1 dl zsíros tejszín 38 %-os
4 dkg kókuszreszelék
10 dkg cukor
3 tojássárgája
1 marék étcsoki csepp

A kókusztejet a tejszínnel és a kókuszreszelékkel egy lábosban felforralom.
A cukrot a tojássárgájákkal fehéredésig keverem és óvatosan a kókuszos tejszínhez keverem.
Sűrűsödésig (10 perc) kevergetem közepes lángon, majd egy tálba öntöm és fagyasztóban lehűtöm 30 perc alatt.
A fagyigépbe töltöm és majdnem fagyásig kevertetem vele, akkor beleöntöm a csokicseppeket és még velük is kicsit összeforgatom.
Ennyi, és nagyon finom!:-)

2010. június 29.

DÁN KENYÉR




Régi nagy kedvenc újrasütve, ami most is ugyanolyan gyors és finom.
A tetején kicsit mélyebben kell megvágni, különben kireped egy kicsit az oldalá, mint nekem, azért is fotóztam a másik oldalról, hogy szebb legyen:-))).

DÁN KENYÉR
1, 5 dl tej
2 dkg vaj
4 dkg élesztő
1, 5 dl víz
50 dkg liszt
1 tk só
1 tk cukor
1 tojás

A vajat a tejben felolvasztjuk.
Az első 7 hozzávalót a kenyérsütőgépbe teszem és megdagasztatom vele a tésztát.
Ahogy összeállt a tészta, egy kenyérformát kivajazok-lisztezek, beleteszem a tésztát, a tetejét hosszában bevágom és megkenem a pici vízzel elkevert tojássárgájával.
200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütöm.

Latsia:
- 7 g porélesztőt használtam a friss helyett, azt csak a tetejére kell szórni dagasztás előtt

2010. június 25.

CSOKOLÁDÉ FAGYI


Itt a csokifagyi ami nálunk a befutó lett.
A kiindulópont a Nagyim vanília sodója, amiből a RUMOSDIÓ FAGYIT is készítettem, csak 2-vel több tojássárgáját tettem bele.
Egy hibája van, 2 perc alatt elfogy...:-)
Arra azonban rájöttem itt a fagyik készítése során, hogy nemigazán kell hozzájuk a drága Mascarpone!
Ugyanolyan jó, ha zsíros tejszínt teszünk a fagyihoz tejjel keverve, de vagy 25 % zsírtartalmút, vagy még ennél is nagyobb zsírtartalmút de akkor tejjel keverve úgy, hogy a végeredmény kb. 25 %-os legyen.
És akkor tuti krémes lesz a fagyi!:-))

CSOKOLÁDÉ FAGYI
5 dl 25%-os tejszín
2 ek kakaópor
1 tk vanília esszencia
5 dkg tejcsoki
4 tojássárgája
10 dkg cukor

A cukrot a tojássárgájákkal fehéredésig keverem.
A tejszínt felmelegítem egy lábosban a kakaóporral elkeverem és beletördelem a csokit.
Összeolvasztom az egészet.
Óvatosan hozzáforgatom a cukros tojást és sűrűsödésig keverem kb.10-15 perc.
Hozzákeverem a vaníliát és hűlni hagyom.
(Én a mélyhűtőbe teszem félórára, így hamar lehűl.)
A fagyigépbe teszem és 30 perc múlva kész a krémes csokifagyim!:-))))

2010. június 24.

CSERESZNYÉS VANÍLIAPUDINGOS SÜTEMÉNY


CSERESZNYÉS VANÍLIAPUDINGOS SÜTEMÉNY

Az alábbi sütemény receptje megegyezik EZZEL, csak most cseresznyével készült.
Nagyon szeretem ezt a tésztát, mert könnyű vele bánni és finom.
De a krém sem rossz:-)))

TERIYAKI CSIRKECOMB


TERIYAKI CSIRKECOMB

A Teriyaki csirke egy nagyon finom japán étel.
A Teriyaki szószba  / szójaszószból, rizsborból és barnacukorból áll / kell pár órára pácolni a húst, és már mehet is a grillre vagy a sütőbe.
Én még egy kis fokhagymát is szórtam közé. nagyon jó ízt adott neki.
Csirkecombfiléből készítettem sütőben úgy, hogy először 200 fokon lefedve 20 percet sült, majd fedetlenül még kb.15-20 percig.

2010. június 22.

KARAMELLES DIÓFAGYI


2 éve Karácsonykor csináltam egy Vaníliás karamell likőrt...
Ahhoz készítettem a karamellt sűrített tejből úgy, hogy egy vizzel teli edényben lassú tűzön karamellé főztem a sűrített tejet a saját dobozában.

ITT a pontos leírás.

Most viszont megpróbáltam hasonlóképp, de inkább zárt térben, vagyis a sütőben elkészíteni és tökéletes lett így is.
Ezt írom most le ide, mert ebből lett aztán a ....

KARAMELLES DIÓFAGYI

Ez a fagyi a Férjem kedvence, mármint a készen kapható... szerinte ez "A FAGYI".
Én meg arra gondoltam, hogy próbáljuk meg itthon elkészíteni, hátha lesz olyan jó, mindenféle műcucc nélkül...jobb lett? Nem! 1000 x jobb lett!:-)))

1 doboz cukrozott sűrített tejet egy lábosba állítottam, amit feltöltöttem 1/2-ig vízzel.
220 fokos sütőbe tettem és 1,5 óra alatt karamellizáltam.

Kihűtöttem, (és csak akkor nyitottam ki, különben kirobban a forró karamell!!!) majd 15 dkg Mascarpone-val és 1,5 dl tejszínnel elkevertem és már ment is a fagyigépbe.
Mielőtt teljesen lehűlt, hozzákevertem 5 dkg diót, amit előzőleg 1 ek cukorral megpirítottam...
El lehet képzelni az ízeket...:-))
Sztem ez lett eddig a legtutibb fagyim!:-)

"NAGY MORZSÁS" REBARBARÁS SÜTEMÉNY KÁVÉHOZ


Szeretem a New York Times-t... lehet, nem azért amiért mások, hanem a receptekért:-)))
Onnan származik a DNK kenyér, amit én fordítottam le és hoztam el először Mo-ra, az Index fórumra 2005-ben, majd az NLC-re...és aztán megsütötte a fél ország!:-))
Ki gondolta volna, hogy ennyien olvassák, amit írok?!:-)

Aztán hoztam a Teddy almás-t, szintén a NYT-ból, annak is nagy sikere volt, nagyon szaftos, de nagyon zsíros süti, lehet redukálni (kicsit csak!) az olajat.
Hoztam még a Cobbler-t is, ugyan azt nem az előbbi újságból, de az is New York-i recept!:-)
Sztem ennél egyszerűbb és finomabb gyümölcsös sütit nehéz lenne kitalálni, minden lédús gyümölccsel működik, a tésztája pedig csúcsfinom, és érdekes, mert főtt tojássárgája kell bele.

És most itt az újabb recept a NYT-ból, sikergyanús ez is...bár nekem kicsit kevésnek tűnt a töltelék, és a tetején sok a tészta...lehetne kicsit változtatni az arányon...
A nevét, azt jól lefordítottam.... szó szerint:-)))
Majd megpróbálok értelmesebb nevet adni neki - öteleteket szívesen veszek hozzá - de addig maradjon ez.

Itt láttam meg az eredetit, ezen a néven: Rhubarb ‘Big Crumb’ Coffeecake'

"NAGY MORZSÁS" REBARBARÁS SÜTEMÉNY KÁVÉHOZ

6-8 adag

Rebarbara töltelék:

25 dkg rebarbara
1/4 csésze cukor
2 tk kukoricakeményítő
1/2 tk őrölt gyömbér

Morzsa-tészta:

1/3 csésze barna cukor
1/3 csésze kristálycukor
1 tk őrölt fahéj
1/2 tk őrölt gyömbér
1/8 tk só
1/2 csésze olvasztott vaj
1 3/4 csésze liszt

Alaptészta:

1/3 csésze tejföl
1 nagy tojás
1 nagy tojás sárgája
2 tk vanília-kivonat
1 csésze liszt
1/2 csésze cukor
1/2 tk szódabikarbóna
1/2 tk sütőpor
1/4 tk só
6 ek puha vaj, 8 db kockára vágva

1. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra.
Egy 20 x 20 -as formát kenjünk ki.
Keverjük össze a felkockázott rebarbarát a cukorral a gyömbérrel és a keményítővel.
Tegyük félre.

2. A morzsához keverjük krémesre a hozzávalókat, de a lisztet csak a végén forgassuk hozzá.

3. Egy kis tálban tésztához keverjük össze az első 4 hozzávalót.
Egy nagyobb tálban keverjük össze a következő 5 hozzávalót, és tegyük egy mixerbe.
Adjuk hozzá a vajat és 1 kanálnyit a kis tál tartalmából, és addig keverjük közepes sebességgel, amíg a keverék nedves lesz.
Akkor öntsük hozzá az összes maradékot a kistálból és keverjük jól össze.
Vegyünk ki belőle 1/2 csészényit és tegyük félre.

4. A maradék tésztát tegyük a sütőformába, és szórjuk meg a rebarbarával és a többi tésztával.

5. Az ujjunk segítségével morzsoljuk 1,5 cm-es darabokra a morzsatésztát és szórjuk meg vele a rebarbarát.,
45-55 perc alatt süssük meg a süteményt. Tűpróba, de nem lesz teljesen száraz a beleszúrt tű a töltelék miatt.
Tálalás előtt teljesen ki kell hűlnie

2010. június 20.

RUMOSDIÓ FAGYI


A receptet Szepykének ajánlom, mert tudom, hogy szereti:-)))

Az én drága Nagymamimnak van egy jó kis vaníliasodó illetve rumsodó receptje...
Annyira finom, hogy általában a többszörösét készítette, ha azt akarta, hogy az éppen aktuális sütihez is maradjon, mert 7-en voltunk unokák és még a kíhűlés előtt (nemhogy a tálalás előtt), szépen bekanalaztuk:-))
Azt ugye mondanom sem kell, hogy amikor még mi gondolatban sem voltunk, ugyanezt tették a gyerekei, akik 5-en voltak, vagyis Anyukámék:-)))
Nem igazi rumot tett bele miattunk, hanem aromát, de az igazival is működik.
Csak ha fagyinak akarjuk óvatosan az adagolással, mert az alkohol nem arról híres, hogy megfagy:-)

És akkor a minap olvastam, hogy Szepyke Rumosdió fagyit enne:-)
Gondoltam, próbáljuk meg a Nagyi receptjét fagyivá változtatni:-)

Az alábbi receptben ha a rumot vaníliára cseréljük (1 ek esszencia vagy 1 db vanília kikapart magja) vaníliasodó lesz, illetve ha lefagyasztjuk, vaníliafagyi.
Most viszont jöjjön a rumos változat, dióval, tehát a

RUMOSDIÓ FAGYI

3,5 dl tej
2,5 dl zsíros tejszín (36 %-os)
2 tojás sárgája
10 dkg cukor (lehet 5 dkg is, de a Nagyi....:-)
5 dkg dió darálva
5 dkg dió aprítva és 1 ek cukorral megpirítva
3 ek rumaroma

A tojássárgájakat a cukorral fehéredésig keverjük. Mixerben 1 perc.
A tejet a tejszínnel felforraljuk, hozzákeverjük óvatosan a cukros tojássárgájákat.
Kb. 15  perc alatt állandó kevergetés mellett, közepes lángon sűrűre főzzük.
Kihűtjük és hozzákaverejük a rumaromát, valamint a darált és a karamellizált diót.
A fagyigépbe tesszük és start!

2010. június 18.

VEGYES GYÜMÖLCSFAGYI JOGHURTTAL


Hát igaza lett Katának, ez aztán pikk-pakk készen van!:-)
Igaz, volt közte fagyasztott gyümi is..
Nagyon egyszerűen készíthető, pikáns ízű, könnyű fagyi.
Holnap reggel megpróbálok egy jobb képet összehozni, mert ez  a naplementés nem a legjobb:-)
Már ugye ha marad addig....

VEGYES GYÜMÖLCSFAGYI JOGHURTTAL

30 dkg piros gyümölcs vegyesen, nálam: cseresznye, málna, feketeáfonya
10 dkg cukor
25 dkg görög joghurt vagy tejföl

Mixerrel pépesre kevertem a gyümölcsöket a cukorral, majd hozzáforgattam a görög joghurtot is.
A fagyigépbe tettem és 20 perc múlva már ettük is:-)

SÁRGABARACKFAGYI


SÁRGABARACKFAGYI

Nos íme az első fagyim a géppel....:-)
Nagy sikere volt, mindenkinek ízlett!!!:-)))))))
Örülök neki, hogy igazán fagyi állagú és nem egy folyós, hideg krém.

Nekem azonban egy kicsit túl tejszínes volt, de nem tudom, hogy azért, mert valóban elég sok van benne belőle, vagy azért mert nem kedvelem a tejszínt, így érzékenyebb vagyok az ízére?
Nyilván azért mert a mascarpone is tejszínes és a tejszín is:-)
Úgyhogy legközelebb, ha a magam kedvére is csinálom, akkor talán kicsit vizezem... vagy?
Tanácsokat szívesen fogadok!:-)

1 csésze = 240 ml

3 tojás
1 csésze cukor
7 db sárgabarack magozva
1 doboz Mascarpone - 25 dkg
1 csésze zsíros tejszín
1 tk vanília esszencia

A tojásokat a cukorral habosra kevertem a mixerrel.
A sárgabarackot pürésítettem és a többi hozzávalóval együtt a cukros tojáshoz kevertem.
Beleöntöttem a fagyigépbe és készrekevertettem vele.

A cukor mennyisége természetesen függ attól, hogy milyen édes a gyümölcs, ez nagyon finom édes volt.

2010. június 17.

Fagyigép...


A minap vettem egy nagyon jó kis fagyigépet:-)
Nem volt egy olcsó mulatság, de jónak ára van és én nagyon sok negatívumot olvastam a fagyigépekről...
(Egyébként ezek a legjobbak: Cuisinart, Rival, White Mountain, Krups, KitchenAid, Deni, Hamilton Beach, Salton, Aroma, Delonghi, ChefsChoice, Lello, Musso and Donvier.)
Nem mintha nem lennénk meg nélküle, mivel csináltam már régen fagyit enélkül is, másrészt pedig olyan finom fagyikat lehet itt kapni, hogy ....szóval, istenieket:-)
De valahogy nem akartam ezt sem kihagyni, meglátjuk....:-)
Holnap mutatom is az első fagyit, aztán majd szép sorjában többit, mert az ugye természetes, hogy most fagyiözön jön:-)
Van hozzá egy nagyon extra receptköny, asszem végig fogom próbálni a benne lévőket.
Paradicsomfagyi és Olívafagyi is van benne.... szerintetek?:-))))

2010. június 16.

TEJFÖLÖS LENMAGOS KENYÉR


Igen, tudom nem a legszebb kenyerem, viszont nagyon finom!:-)
Évekkel ezelőtt sütöttem egy kenyeret, amibe egy kész cucc kellett, a "falusi fehérkenyér alapkeverék".
ITT van.
Finom is lett, mások is előszeretettel sütötték, de mivel most már nem jutok hozzá  az ilyen kész dolgokhoz (tán jobb is), megsütöttem szimplán, anélkül.
Viszont tettem bele lenmagot, mert azt annyira szeretjük és olyan egészséges, hogy ki nem hagytam volna semmi pénzért.
Jöjjön tehát akkor a régi kenyér átalakítva és új néven.
Ja, és mutatom a hőmérőt, mennyit mutat árnyékban:-))))


TEJFÖLÖS LENMAGOS FEHÉRKENYÉR

10 dkg előtészta
50 dkg liszt
1 tk élesztő
2 ek lenmag
2 dl víz
1,25 dl tejföl
2 tk só

A hozzávalókat a kenyérsütőgéppel összedagasztottam.
Letakarva egy tálban duplájára kelesztettem, majd átgyúrtam, formáztam és egy formába tettem.
Kelesztettem még  percet, majd lekentem egy tojássárgájával.
Sütőt előmelegítettem légkeverésre - maximumra, bedobáltam a jégkockákat a gőzhöz, és azonnal betoltam a kenyeret és 10 perc után 190 fokra csökkentettem a hőmérsékletet és további 30 perc alatt készresütöttem.

2010. június 15.

SORSOLTUNK!:-)

Ezúton szeretném megköszönni minden kedves Olvasómnak a bizalmat, remélem sok kedvetekre való receptet találtatok és találtok a jövőben is nálam.;-)
Fogadjátok szeretettel az ajándékokat tőlem Nektek, és használjátok egészséggel, kellemes nyarat Mindenkinek!:-)
Kérem, hogy az emailcímemre küldjetek elérhetőséget, hogy felvehessük a kapcsolatot.
Postán tudom küldeni a tárgyakat, mert legközelebb csak július végén megyek Mo-ra, addig meg nem akarlak váratni Titeket.
Kérlek jelentkezzetek mielőbb, hogy küldhessem őket. és hogy nemsokára újabb játékot szervezhessünk, mert a "bizottságnak" nagyon tetszett;-)


TRINITY

GINGER

KATALIN SINKÓ SZÉLES

MÜLLER ÁGI

MAGDI

2010. június 12.

REBARBARÁS ÁFONYÁS VANÍLIAPUDINGOS SÜTEMÉNY


Nagyon szeretem az omlós tésztát, vagy "paj"tésztát, vagy Pâte brisée-t, mindegy, ugyanaz mind, csak az egyik magyarul, a másik svédül, a harmadik franciául van:-)

Most egy francia receptet választottam hozzá, és egy tökéletes omlós tésztát (maradjunk a magyar nyelvnél, hamár magyarul íródik a blog..:-) kaptam.
Azt hiszem, ezt meg is tartom, annál is inkább, mert bármilyen gyümölccsel tölthető, legyen az friss vagy fagyasztott, tehát nem évszakfüggő!

A tölteléke, amit hozzá készítettem, saját, vagyis családon belüli, és ahogy fent is írtam a téztánál, ez is remekül variálható gyümölcsökkel.
Persze ha fanyarabb egy gyümölcs, mint nálam most a rebarbara, akkor a töltelékbe ennyi cukor kell, amit lent írtam, de ha édesebb a gyümölcs, akkor nyugodtan csökkentsük a cukor mennyiségét.

A sütit én még kicsikét langyosan vágtam meg, így is nagyon finom, de behűtve is sikere lesz!
A recept 30-as formához szól, én viszont most csak egy 24 cm-es formában akartam sütni, ezért amikor kész volt a tészta, 10 dkg-t levettem belőle, beletettem egy zacsiba. majd azt a mélyhűtőbe, így a későbbiekben felhasználható. akár egy következőhöz is.

Akkor most már csak a recept hiányzik, íme:

REBARBARÁS ÁFONYÁS VANÍLIAPUDINGOS SÜTEMÉNY

tészta:
25 dkg liszt
12,5 dkg vaj
1 csipet só
1 ek cukor
1 tojás
1 ek víz

1., A hozzávalókat robotgépbe tettem és összedolgoztam.
Kitűnő állagú tésztát kaptam, amiből 10 dkg-t kivetem és a mélyhűtőbe tettem egy következő alkalomra.
A többi tésztát egy 24-es pajformába nyomkodtam.


töltelék:
20 dkg rebarbara
10 dkg kékáfonya

2., A gyümölcsöket összekeverjük és megszórjuk vele a tésztát.


puding:
2 tojás
2 dl tejszín
2 ek keméyítő
10 csepp vanília esszencia vagy kivonat
10 dkg cukor

3. A hozzávalókat egy tálban jól kikeverjük, majd a gyümölccsel kirakott tésztára öntjük.

Előmelegített sütőben 180 fokon kb.40 perc alatt, vagy amíg a puding megdermed kicsit, megsütjük.
Hűlni hagyjuk, majd utána gyönyörűen szeletelhető.

2010. június 11.

Háromperces kenyér


Ezt a kenyérkét először 2001-ben sütöttem, akkor még nem fotóztam az ételeket és kenyérsütőgépem sem volt a dagasztáshoz.
Aztán, amikor már mind2 lett, akkor feltettem 2006-ban az NLC-re, így nézett ki:


Most gondoltam egyet és megsütöttem újra.... jó ötlet volt!:-)
De! Mennyivel szebb az évekkel ezelőtti:-) Tudjátok miért? Én nem...:-) Csak tippelek, hogy most nem volt elég teljeskiőrlésű lisztem és 15 dekányit tönkölyliszttel pótoltam... na ezesetben nem tett jót esztétikailag.
Ízre viszont hibátlan.
Most is nagyon magvas - 20 dkg ropogtatnivaló van benne!:-) - nagyon ropogós héjjú, rendkívül egészséges, tömör kenyérke.


Háromperces kenyér

10 dkg héjas mandula
4 dkg élesztő vagy 2 tk instant élesztő
50 dkg teljeskiőrlésű búzaliszt
2 tk só
2 ek balzsamecet
5 dkg napraforgómag héj nélkül
5 dkg tökmag héj nélkül

A mandulát vékony hasábokra vágjuk, az élesztőt 0,5 l langyos vízben feloldjuk.
A lisztet, a sót, az ecetet es az élesztős vizet robotgéppel 3 perc alatt sima tésztává összedolgozzuk.
A mandulából, a napraforgó- és tökmagból 1-1-1 ek-t félreteszünk, a többit a tésztába gyúrjuk.
A kenyértésztát margarinnal kikent, kb 30 cm hosszú, doboz alakú sütőformába helyezzük és a maradék magokkal megszórjuk.
Azonnal előmelegített sütőbe toljuk és 225 fokon 50-60 perc alatt ropogósra sütjük.

Latsia:
- kenyérsütőgéppel dagasztattam össze 3 perc alatt a tésztát, kevesebb, kb. 3-3,5 dl vizet vett fel a tészta, de amikor robotgéppel csináltam évekkel ezelőtt, mert nem volt még kenyérsütőgépem, akkor belement a 0,5 l víz...
- mandula helyett diót, tökmag helyett lenmagot használtam hozzá

2010. június 10.

AJÁNDÉKOT SORSOLOK... :-)


A minap, ahogy nézegettük ismerősökkel a blogomat, az egyikőjük megkérdezte:
- Hogy lehet az, hogy Te még nem sorsoltál?:-)))
Hirtelen fogalmam sem volt miről beszél, aztán mutatta... hogy tényleg milyen sokan blogszülinapra, mitoménhányadik látogatónak, 100. rendszeres olvasónak, stb. ajándékoznak.

Na én ezekről lemaradtam ugyan, mert a blogot 2008. május 20-án kezdtem, tehát pont lecsúsztam a 2. szülinapról.
A 355 381. látogatónál tartok, és a rendszeres olvasók száma is meghaladta a kerek számot, ugyanis most épp 145 van, de.... De a sorsolásról akkor sem fogok lemaradni!!!!:-)))

SORSOLOK

Úgyhogy most meg is hirdetem, hogy a Rendszeres Olvasóim közül 5-nek kisorsolok 5 db ajándékot.
A hétvégém fogom újra megnézni és lemásolni kis cetlikre a nevüket és aztán majd a Kislányom kihúzza az 5 nevet...:-)
Mivel az én blogom nem üzleti jellegű, tehát semmi reklámbevételem nincs, így sajnos nem wellness hétvégét vagy fullextra robotgépet tudok ajándékozni, hanem az alábbi tárgyakat.
Most csak 4-et mutatok, mert az 5-et még be kell szereznem a napokban, és beírom ebbe a posztba.
Remélem, azért ennek is örül, aki megnyeri...:-)
Semmit nem kell már érte tenni, én köszönöm, hogy ennyien kíváncsiak vagytok az ételekre, amiket nap mint nap készítek, és örülök, ha valami Nálatok is kedvenccé válik!

És akkor az ajándékok:
1. 1 db 26 cm-es kerek PYREX sütőforma
2. 1 db 26 cm-es hosszúkás PYREX sütőforma
3. 1 db 6 db-os fagyikészítő műanyag forma
4. 1 db 180 cm átmérőjű kerek asztalterítő
5. 1 db SPEKULATIUS KEKSZ készítő