Sztem ez a létező legjobb kevertsüti....nálunk legalábbis:-)
Már az alaprecept is tökéletes, de ezzel a hozzáadott dióval és mazsolával....isteni.
Nagyon szaftos a belereszelt almától, nem az a fullasztó, ami általában fémjelzi a kevert sütiket, muffinokat, ha nem is aznap, de másnap.
Hát ez másnaposan is tökéletes, és rendkívül jól fagyasztható.
A friss zöld háttér azoknak szól, akiknek már tele van a hócipőjük a hóval, nálunk most minden zöld.....;-)
Íme:
4 tojás
2, 5 dl cukor
5 dl liszt
2 dl olaj
1 kk szódabikarbóna
2 tk fahéj
4-5 db alma
15 dkg durvára vágott dió
vaj
A lisztben elkeverjük a szódabikarbónát.
A tojásokat habverővel lazán felverjük, belekeverjük a cukrot, majd fakanállal kevergetve olajjal és a szódás liszttel simára dolgozzuk.
Miközben keverjük fahéjjal ízesítjük és beleforgatjuk a kockacukornyi darabokra összevágott almát.
Nagyobb tepsit kivajazunk, kilisztezünk, és a masszát nem túl vastagon belesimítjuk.
Megszórjuk a dióval és nem túl meleg sütőbe / 175 fok / toljuk, majd 20-25 percig sütjük.
Kihűlés után háromszögekre vágva tálaljuk.
Latsia:
- most úgy csináltam, hogy külön kevertem össze 1-1 tálban a nedves és a száraz hozzávalókat, majd az egészet egybe
- most az almát reszeltem és nem kockáztam valamint a fentieken kívül még 2 marék kesudiót és 2 marék mazsolát is kevertem hozzá