2011. május 26.

AZ EPRES 16...

Ha május, akkor eper, itt Cipruson legalábbis biztosan, de ahogy látom Magyarországon is ez a legkedveltebb gyümölcs a palettán!:-)
Jó is az eper, én legjobban behűtve szeretem, egy kis narancsvirágvízzel meglocsolva (jobban kihozza az ízét, nem lesz narancsízű tőle!), de természetesen sütibe is, fagyiba is mehet!
Hétvégén készül is majd biztos valami epres megint, de lehet, hogy az alábbiakból, ezért addig is egy kis ajánlat a blogból.... íme a 16 epres receptem...:-)



EPERSZÖRP



KARDAMOMOS EPRES PITE





NAGYON KÖNNYŰ CHEESECAKE EPERREL





EPRES CHEESECAK FAGYI







SÁRGADINNYEFAGYI EPERDARABKÁKKAL




OREO KEKSZ EPERKRÉMMEL











FAHÉJAS EPERTORTA














EPRES JOGHURTTORTA








EPRES MANDULÁS SZELET





EPERKRÉM










DÁN MARCIPÁNOS EPERTORTA




PAVLOVA - HABCSÓKTORTA



8 megjegyzés:

  1. HUha,mennyi epres finomság 'Elsőre a Pavlovából kérnék,aztán sorban mindegyikből:)Nem készítettem soha Pavlovát,remélem az idei eperszezonban sikerül.

    VálaszTörlés
  2. Mind nagyon tetszik! Talán az alj nélküli túrós a legszimpatikusabb!

    VálaszTörlés
  3. Ha nagyhirtelen megkérdeznék melyiket választom? Nem tudnék választani, inkább mindegyikből egy kicsikét, nagyon szépek!

    VálaszTörlés
  4. Nekem is mindegyik nagyon tetszik, sorban jó lenne elkészíteni őket!:-)

    VálaszTörlés
  5. Milyen jó kis összeállítás, nem győzök választani :)

    VálaszTörlés
  6. Aleda, vegyél belőlük!:-)
    Nagyon könnyű a Pavlova, sokkal könnyebb, mint ahogy elő van adva néha:-)
    Lásd macaron... ott is nagyobb füst, mint a láng!:-)

    Kreatív konyha, nekem is az a kedvencem, hihetetlenül könnyű, akkor készítem mindig, amikor azt mondjuk, hogy "most ne süssünk semmi édeset":-)

    Évám, tálalom!:-)

    Nellikém, tényleg finik, és bármilyen más gyümivel is készülhetnek természetesen.

    Zsiri, én is azon agyalok most, hogy elkészítsem valamelyiket, vagy keressek új receptet... örök dilemma. :-)

    Bianka, köszi!

    VálaszTörlés
  7. Te jó ég, dobtam egy hátast!
    Nem is tudom melyiket szeressem... elsőként! :D
    Talán az aljnélküli túróssal kezdem, majd a csokitalpassal folytatom, utána az epermisu, utána a joghurtos, utána a...

    Na és a fotók??? :)

    VálaszTörlés