2010. május 8.

ALJNÉLKÜLI TÚRÓSPITE EPERREL


Ezt a sütit azért készítettem, hogy kipróbáljam, hogy működik a tegnap készített EPERKRÉM, mondjuk süti tetejére halmozva....:-)
Biztosan állíthatom, hogy jól!:-)
Különösen jó a tetején lévő eprekrémben, hogy nincs benne zselatin, ezért sokkal lágyabb és természetesebb az íze is, éz az állaga is, és mégis szeletelhető.

A süti alapja egy kevés liszttel kevert túrókrém, ami hasonlít a VANÍLIÁS TÚRÓTORTA receptemre, némi változtatással.


ALJNÉLKÜLI TÚRÓSPITE EPERREL

Túrósalap:

50 dkg ricotta vagy túró
1 citrom reszelt héjja
3 ek liszt
8 dkg cukor (magyar túróhoz lehet, hogy kell a 10 dkg is)
3 tojás
2 dl tej
6 dkg puha vaj

A hozzávalókat összekeverjük és egy sütőpapírral bélelt, vagy kivajazott kapcsos formába töltjük. Sütés közben megnő!
160 fokra ( légkeverés ) előmelegített sütőbe tesszük és kb. 45 perc alatt készresütjük.
Kivesszük a sütőből, ráöntjük az EPERKRÉM - et, elsimítjuk rajta és jól behűtjük tálalásig.

14 megjegyzés:

vanessza kiss írta...

Húha.. ez a recept igen kedvemre való.. hamarosan kis is fogom próbálni :) Köszönöm! :)

Latsia írta...

Örülök, hogy tetszik, remélem ízleni is fog Vanessza:-)

szemirámisz írta...

Latsia, ez nagyon guszta, és biztos finom is! Mindjárt megkukkantom,hogyan készült a tetejére az eperkrém... :))

Bianka írta...

Nagyon szépséges, imádjuk az ilyen sütiket

Ottis írta...

Nagyon jó ötlet!Ügyes vagy!

egycsipet írta...

Csodás! :))

Jujj, de várom már az eperszezont... :D

Veronika írta...

Mmmmm...... de jol nez ki!
Most talaltam ra a blogodra, es imadom!! Koszi szepen a sok fini recepteket!
Feltetlen el kezdem reszletesen bongeszni es kesziteni is :) .
Udvozlettel!

ekszerlada írta...

Júj de fini lehet!

Gizi írta...

Nagyon guszta!!! Még igen drága az eper itt nálunk, de remélem hamarosan olcsóbb lesz, és akkor már sütöm is.:)

Maimoni írta...

Éééééés, ha mondjuk a cukrot kiváltom valami mással, még fogyókúrába is illeszthető...!!! Köszi!!

Gyöngyi írta...

Szia Latsia!

Kislányom ballagására szeretném ezt a receptet elkészíteni, és lenne 2 kérdésem:
-hány centis tortaformában sütötted ezt az adagot?
- az eperkrémet még forrón ráteszed amikor kisült, vagy csak hidegen?

Nagyon szeretem a receptjeidet és előre is köszönöm a segítséget! Gyöngyi

Latsia írta...

Szia Gyöngyi!:-)

24 cm-es vagy (9,5 inches)kapcsos tortaformában sütöttem. Legalábbis ez van ráírva (Zenker), de én akárhogyan is mérem, ez csak 22 cm átmérőjű!:-))
Gondolom nem a melegben ment össze:-)

Várok egy kicsit, amíg nem lesz már forró, inkább langyos a süti, és csak akkor teszem rá a hideg eperkrémet.
Különben lehet, hogy nagyon elszínezné a túrókrémet.

Örülök, hogy tetszik a süti, nem fogsz csalódni, meglátod milyen üde, finom.
Szép napot kívánok a ballagásra!
Klári

moncsikara írta...

Szia!

Nagyon örülök,hogy rátaláltam a blogodra, mert nagyon klassz dolgokat kreálsz!!!Holnap lesz a kisfiam 6. szülinapja és ezt a sütit fogom neki megcsinálni.Remélem málnával is működni fog a krém, mert imádja!!!

További szép napot!!! Várom az újabb recepteket!!!!!!

Moncsi

Szabó Réka Manon írta...

Most azonnal kipróbálom, csak cseresznyét fogok tenni a tetejére eper helyett ;)