2011. június 3.

EPRES CHEESECAKE FAGYI



Holnapra Epres cheesecake-t fogok gyártani... még ma éjjel!:-)
Demivel ezt már délután is tudtam, és azt is hogy megint 32 fok lesz holnap és szeretjük a fagyit, nos, így összedobtam az alábbi szuper sütifagyit!:-)
Egy a probléma, ne tudom hová dugjam, hogy megélje a holnapot... most álcázva pihen egy dobozban a mélyhűtőben és elépakoltam mindenféle zöldséget, de hosszú az éjszaka...:-)

Nagyon extra fagyi lett egyébként, tényleg sütifagyi!

EPRES CHEESECAKE FAGYI

1 doboz Philadelphia krémsajt
10 dkg cukor
1 ek citromlé
1 tk vaníliaesszencia (vagy 1 vaníliabab magja)
15 dkg eper pürésítve
2,5 dl tejszín

A hozzávalókat krémesre keverjük és a fagyigép lehűlt tartályába töltjük.
Start, majd mielőtt teljesen lehűlne, beletördelünk 4 Digestive kekszet.
Tovább kevertetjük, de csak egy kicsit és ahogy készen van, tálalhatjuk vagy dobozba töltjük és behűtjük fogyasztásig.
Lehet beletenni tojássárgáját is, de akkor fel kell főzni.

5 megjegyzés:

Illéskrisz Konyhája írta...

Már megint egy fagylalt különlegesség! Micsoda ötletek! Nagyon fincsi lehet, nem csodálom, hogy el kell rejteni!

Éva írta...

Ez megint egy nagyon mutatós jó kis fagyi!Vigyázzál nehogy éjjel a manók elvigyék a hűtőből!

judit magos írta...

Nagyon finom! Hasonlót tojássárgájával készitettem, de maid igy is kipróbálom :-)

Viki írta...

A zöldségekre vigyáztam, de a fagyit már behamiztam, igy aztán mindhiába keresed. Az elgurult borsószemekért nem birtam lehajolni, majd küldök egy takaritónénit :) :) Viki (csak azért irom oda ki voltam, mert van amikor csak névtelenül jelenik meg)

Bianka írta...

Hű ez igen, nagyon finom és a háttér valami gyönyörű