2008. augusztus 24.

FAHÉJAS EPERTORTA


FAHÉJAS EPERTORTA

18 dkg mandula durvára darálva
18 dkg puha vaj
18 dkg cukor
18 dkg sütőporos liszt
1 tk fahéj
1 tojás + 1 tojássárgája
45 dkg eper félbe vágva

Melegítsd elő 180 fokra a sütőt, majd bélelj és kenj ki egy 23 cm-es formát.
Keverd össze a hozzávalókat, majd a felét simítsd a formába.
Rakd ki a fél eprekkel, majd morzsold rá a másik fele tésztát.
Süsd meg 1 óra alatt, de 40 perc után nézd meg, ha barnul, fóliát tegyél rá.
Szórd meg porcukorral, és tálald akár melegen, akár hidegen, fagyival vagy görög joghurttal.

Latsia:
- nekem 45 perc alatt megsült
- isteni finoom, bármilyen gyümölccsel

Nincsenek megjegyzések: