2008. május 21.

Fokhagymás rák - Chillis tintahal - Tengeri saláta





Fokhagymás rák


40 dkg koktélrák - shrimps
2-3 gerezd fokhagyma
1 marék snidling
1 ek olívaolaj

Az olívaolajon megfuttatjuk az áttört fokhagymát, rádobjuk a rákot és pár perc alatt átsütjük.
Megszórjuk snidlinggel és átforgatjuk.

Chillis tintahalkarika / Latsia

1 chillipaprika
40 dkg tintahal
1 gerezd fokhagyma
1 marék petrezselyem
1 ek olívaolaj

Az olívaolajon megfuttatjuk az áttört fokhagymát, rádobjuk a chillipaprikát, a tintahalkarikát és a petrezselymet.
Jól átforgatjuk és pár perc alatt megsütjük.
Tényleg csak pár perc, különben gumis lesz!

Tengeri saláta / Latsia

vegyes saláta
lilahagyma
koktélparadicsom
sárgaszínű paprika
olívaolaj nem kell, mert a tengeri cuccon is van!
balzsamecet, só

A saláta hozzávalóit tányérokra tesszük és rápakoljuk a tengeri herkentyűket úgy, hogy a levükből is teszünk a salátára.

Nincsenek megjegyzések: