2008. május 21.

PAPRIKÁS-TEJSZÍNES CSIRKETÁL



PAPRIKÁS-TEJSZÍNES CSIRKETÁL / Latsia

4 csirkemell
2 paprika / sárga és piros
3 szál újhagyma
1 kis fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 szárított chilli
1 csésze tejszín
1 csésze túró
1 tk paradicsompüré
1,25 dl zöldségleves
1 ek piros édesnemes pirospaprika
1 tk csípős pirospaprika
10 dkg reszelt sajt
olaj, só, szárnyas-fűszerkeverék

A húsokat megszórjuk sóval és pirospaprikával, majd egy tepsibe fektetjük.
A paprikát és az újhagymát felaprítjuk, rászórjuk a húsra.
A hagymát félbevágjuk, felszeleteljük és egy pici olajon megpároljuk.
Hozzákeverjük a chillit, az áttört fokhagymát, a pirospaprikákat és a paradicsompürét.
A levessel felöntjük és felforraljuk.
Végül hozzákeverjük a túrót és a tejszínt, sózzuk és megszórjuk a szárnyas-fűszerkeverékkel.
Ráöntjük a mártást a paprikás húsra úgy, hogy teljesen befedje, és megszórjuk a sajttal.
Előmelegített 180 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük.
Tésztával, vagy rizzsel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: