2008. július 5.

PIROZSKI


PIROZSKI / Latsia

tészta:

2,5 dkg friss élesztő
2,5 dl tej
1 ek cukor
liszt
1 tojás
12 dkg olv.vaj langyosan

töltelék:

Krumplit főzünk sós vízben, majd pürésítjük.
Csirkemájat vízben megfőzzük, ledaráljuk, majd olajon pirított hagymára dobjuk és lepirítjuk.
Sózzuk-borsozzuk és összekeverjük a krumplipürével.

A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, hozzákeverjük a szintén langyos vajat és a tojást.
Egy nagy tálba ötjük és apránként összedolgozzuk annyi liszttel,hogy egy lágy kelttésztát kapjunk.
Kelni hagyjuk, majd átgyúrjuk olajozott felületen, és kézzel szaggatunk belőle, kisimítjuk szintén kézzel.
A közepükbe teszünk a töltelékből, összehajtjuk megnyomkodjuk a széleit és forró olajban kisütjük.

Latsia:
- a receptet Ukrajnából kaptam, a liszt mennyisége változhat a minőségtől függően
- bármilyen más töltelékkel, akár édessel is készíthető

Nincsenek megjegyzések: