2008. augusztus 18.

DIÓTORTA / Latsia


DIÓTORTA / Latsia

tészta:
20 dkg liszt
12 dkg vaj
2 ek cukor
kis víz

töltelék:
8 dkg vaj
10 dkg barnacukor
14 dkg szirup
2 tojás felverve
1 tk vanília esszencia
12 dkg dió

A tészta hozzávalóit kézzel keverd össze és adj hozzá annyi vizet, hogy összeálljon.
Fóliázd le és tedd a hűtőbe 15 percre.
Egy 23-as formába nyújtsd a tésztát és szurkáld meg egy villával, majd hagyd 15 percig a hűtőben.
Melegítsd elő a sütőt 200 fokra és egy sütőpapírral béleld ki a tésztát, szórd meg sütőbabbal és süsd 10 percig.
Öntsd le róla a babot és vedd le a papírt, majd süsd még 5 percig.
Közben készítsd el a tölteléket így:
Tedd egy lábosba a vajat, a cukrot és a szirupot. Melegítsd össze, amíg megolvadnak, majd húzd le a tűzről.
Keverd bele gyorsan! a tojást, majd a vaníliát.
Vedd le a hőmérsékletet 180 fokra és öntsd le a tésztát a töltelékkel, majd süsd készre 35-40 perc alatt.

Latsia:
- egyszerű, gyors, extra finoom

Nincsenek megjegyzések: