2008. október 18.

BÁCSKAI RIZSESHÚS


BÁCSKAI RIZSESHÚS / Latsia
3 főre

40 dkg sertéslapocka
1 nagy fej hagyma
2 db zöldpaprika
2 db paradicsom
8 dkg apróra vágott bacon
2 tk pirospaprika
20 dkg gömbölyű szemű rizs

A húst leöblítjük, apró kockákra vágjuk.
A hagymát meghámozzuk, finomra aprítjuk.
A zöldpaprikákat megmossuk, kicsumázzuk, felkockázzuk.
A paradicsomkat leforrázzuk, meghámozzuk, apróra vágjuk.
Felforrósítjuk a bacont, és megfonnyasztjuk benne a hagymát, rádobjuk a húst, erős tűzön fehéredésig pirítjuk.
Megszórjuk a pirospaprikával, ízlés szerint sóval, hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot és saját levében, fedő alatt 10 percig főzzük.
Belekeverjük a rizst és 5 dl vizet, majd további 20 perc alatt készrefőzzük.
Savanyúsággal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: