2009. március 9.

KRUMPLILEVES


KRUMPLILEVES / Latsia

2 nagyobb krumpli
1 közepes fej hagyma
1 ek olaj
1 ek pirospaprika
1 l csirkehúsleves vagy zöldségleves

1 marék petrezselyem aprítva
1,5 dl tejföl
1 tk étk. keményítő

A forró olajon megpároltam a hagymát, és a tűzről lehúzva hzzáákevertem a pirospaprikát.
Rádobtam a meghámozott, felkockázott krumplit, összeforgattam és felöntöttem a levessel.
Sóztam és fedő alatt puhára főztem.
A keményítőt feloldottam egy pici hideg vízben és a leveshez öntöttem, felforraltam és belekevertem a tejfölt.
Petrezselyemmel megszórva tálaltam.

Latsia:
- lehet, hogy a keményítő nem is kellett volna bele, csak a tejföl, mert így kicsit sűrűbb lett, mint szerettem volna
- legközelebb kipróbálom zellerrel a petr. helyett

Nincsenek megjegyzések: