2010. március 27.

A FEHÉRCSOKOLÁDÉ MOUSSE SÁFRÁNNYAL


A FEHÉRCSOKOLÁDÉ MOUSSE SÁFRÁNNYAL 

A húsvéti asztal egyik vidám színű desszertjét hoztam Nektek Svédországból, fogadjátok szeretettel!
Nagyon finom desszert azoknak, akik az igazán érdekes édes ízek kedvelői.

15 dkg fehércsokoládé
1 tojás
3 dl tejszín
1 g sáfrány
kókuszreszelék a szóráshoz
6 db Kinder csokitojás a tálaláshoz

1. Vízfürdőn felolvasztjuk a csokoládét, lehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük a tojást.
A tejszínt kemény habbá verjük a sáfránnyal.
A sáfránynak igen intenzív íze van, azért kell belőle csak ez az egészen kicsi mennyiség.

2. Összekeverjük a krémes csokoládét a tejszínhabbal és kiskanállal a félbe vett csokitojásokba töltjük.
Megszórjuk egy kis kókuszreszelékkel és tálalásig hűtőben tartjuk.

5 megjegyzés:

egycsipet írta...

Jól emlékszem? Abban maradtunk, ugye, hogy örökbe fogadsz? :D

Latsia írta...

Persze Kislányom, ezt is Neked készítettem:-)))

Bianka írta...

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ ez mennyei. Milyen húsvéti hangulat

Yasmine írta...

Annyira gyönyörűek!! A gyerekeim azonnal kiszúrták a Kinder-tojásokat. Már látom, hogy a menü része lesz nálunk is :))

Latsia írta...

Bianka, a Húsvét csak bent lesz a házban ahogy elnézem, hiába volt napokig meleg, ma már csak 5 fok van és esik az eső...:-(

Yasmine, aranyos vagy, köszi:-)