2010. október 21.

AMERIKAI MARHAHÚSOS TÁL





Pár napos budapesti pihenés után megérkeztünk Svédországba...
Nagyon jó volt otthon, találkozni barátokkal, ismerősökkel és szívni egy kis magyar levegőt.
Lángost és igazi magyar zöldpaprikát enni, nem is hiszitek Ti, akik otthon éltek, mekkora dolgok ezek nekünk...
Szóval feltöltődve vidámsággal és energiával, megérkeztem az őszbe.
Gyönyörűen süt a nap (többnyire), még az a borzalmas csontigható jeges szél sem fúj, ami itt Göteborgban több, mint jellemző, így kicsit könnyebb megszokni a hideget, mert azért tegnap csak 6 fok volt...
De ennek is megvan az előnye pld. meleg italokat és ételeket lehet enni-inni végre.

Itt az első, ami tk. a marhapörköltre "hajaz", de az ízesítése miatt mégsem az.
Ezt az amerikai steakfűszert már jó régen vettem, de nem sokat használtam még, most viszont igen és nagyon jól teljesített:-)

AMERIKAI MARHAHÚSOS TÁL

1 ek olaj
2 hagyma
70 dkg marhahús
1 dl marhahúsleves
steakfűszer

Az olajon puhára pároljuk a felaprított hagymát, és rádobjuk a húst.
Körbepirítjuk, fűszerezzük, felöntjük a levessel és fedő alatt puhára pároljuk.
Ha szükséges, még teszünk alá időnként egy kis vizet (nekem nem kellett).
Sültburgonyával vagy ízlés szerinti körettel tálaljuk.

4 megjegyzés:

Bianka írta...

Juj nagyon guszta, igazán finom lehet

Nelli írta...

Nagyon finom lehet!

szemirámisz írta...

Hú, de nagyon jól néz ki!!!

Névtelen írta...

Nagyon jól néz ki:) Ilyen fűszerem nekem is van. De még sosem használtam. Van még más ötleted is,milyen könnyen elkészíthető ételekhez lehet használni? Gondolom rengeteg lehet, de nekem azért nincs ötletem, mert csak néha-néha főzök, nem vagyok gyakorlott.

mia