2011. június 25.

SÁRGABARACKOS PITE





A klasszikus egyensúly sütemény (lenne), csak épp egy kis maradékfelhasználás is egyben.
Vagyis került bele pluszban 1 kisebb méretű (túl)érett banán és 2 evőkanál mák.
(Temészetesen nélkülük is működik!)
Nagyon finom krémes lett a tészta, pont amilyenre az ember a vízparton (is) vágyik....:-)
Ja és kisadag, ( persze az egyensúly süti mérete könnyen növelhető) úgyhogy megintcsak előnyös, ha nem akarunk sokat enni!:-))

Megfigyeltétek, hogy milyen finom "krémes" tésztát lehet sütni, ha az alapreceptünk hozzáadunk egy kis sütőtököt vagy cukkinit vagy almát vagy banánt?
Ezek a szaftos dolgok mind "krémesítik" a tésztát, ami sztem kifejezetten előnyös a nyári melegben!


SÁRGABARACKOS PITE

2 tojás
10 dkg liszt
10 dkg zsír
10 dkg cukor
1 tk sütőpor

1 banán darabolva
2 ek mák

tetejére: 3 db sárgabarack aprítva

A tojássárgájákat a cukorral és a zsírral krémesre keverte(m) a mixer.
A tojásfehérjéket habbá vertem.
A sütőporral elkevert lisztet, mákot és a felaprított banánt a krémhez keverte(m) a mixer.
A fehérjehabot óvatosan hozzáforgattam és egy pite (pie) formába simítottam.
A tetjét megszórtam a sárgabarackkal és 180 fokra (légkeverés 160 fok) előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütöttem. Tűpróba.
Mivel ez egy kisadag, gyorsan átsül!


7 megjegyzés:

Illéskrisz Konyhája írta...

Micsoda fotók, elájulok! Irigylésre méltóak! A kislányod cuki, a víz simogató, a süti pedig isteni!!!

trollanyu írta...

Fantasztikus képek:) Nagyon jó kis recept és nagyon irigykedem a jó időre, nálunk most is csak 20 fok van, állitolag ez már nyár, én még reménykedem, hogy ez csak vicc:)

Bianka írta...

Fantasztikus képek, micsoda kényelem. Medencepartis süti.

Éva írta...

Nagyon guszta sütemény! Valóban jó könnyűnek látszik a tésztája. A kislányod a pancsizás után biztos jóétvággyal ette a sütit!

Ami írta...

Micsoda fotók! Micsoda sütemény! Hát azt hiszem szívesen ennék most belőle :)))

Vicuska írta...

Csábítóan jó fotók!

Csilla írta...

Mi ettünk belőle! :))
Köszi a receptet! Nálunk mák nélkül készült el, finom volt. :)