2012. május 12.

Tonhalsaláta avokádóval, kéksajttal és mézes-mustáros olajos öntettel


Mostanában vacsorára kizárólag salátát eszünk hússal... egyrészt mert így kicsit meg-megdobva valami extrább hozzávalóval nagyon finom, másrészt meg ugye jön a bikiniszezon!:-)
Én kifejezetten nem rajongok a hagyományos salátákért, de ezek mások... és ezeket kifejezetten szeretem, és ahogy melegszik az idő, igazán jól esnek esténként 1 pohár bor kíséretében!:-)

Tonhalsaláta avokádóval, kéksajttal és mézes-mustáros olajos öntettel

1 csomag vegyes saláta
2 db főtt cékla hámozva
10 dkg kék sajt (márkát nem írok, ami van)
1 avokadó hámozva, félbevágva, magozva
2 paradicsom
1 marék kukorica
1 doboz olajos tonhal (olaját félretesszük az öntethez)

öntet:
1 ek olívaolaj
a tonhal leszűrt olaja (kb. 1 ek)
1 tk mustár
bors
1 tk méz

A hozzávalókat egy nagy lapos tálra rakjuk.
Az öntet hozzávalóit összekeverjük és a salátára kanalazzuk.


2 megjegyzés:

Hobbychef írta...

Ez nagyon éivágygerjesztő! A színek kavalkádja! Csodálatos!

Illéskrisz Konyhája írta...

Ez valami Isteni saláta lehet! Annyira guszta! Azok a színek, a zöldségek...Hm, vacsorára elfogadnám!