2008. május 25.

Mozzarellás sertéstekercs


Mozzarellás sertéstekercs / Latsia

8 szelet bacon
8 hosszúkás szelet nagyon vékony sertéshús
8 szelet mozzarella
8 karika paradicsom
bazsalikomlevél
só, bors

A baconszeletekre fektetjük a húst, sózzuk-borsozzuk, rátesszük a mozzarellát, majd a paradicsomot és végül a bazsalikomlevelet.
Feltekerjük, kiolajozott tepsibe tesszük és 200 fokra előmelegített sütőben kb 15-20 perc alatt készresütjük.

Latsia:
- a hús nem volt sokkal szélesebb, mint a bacon, így könnyedén feltekerhető lett úgy, hogy az 1 szelet bacon betakarta
- a paradicsom és a mozzarella érjen végig a húson
- köretnek körberaktam fokhagymás krumpligolyóval, ami a sülés alatt teljesen krémesre, szinte pürére sült és mivel beszívott a sült léből.....nyammm

Nincsenek megjegyzések: