2008. november 11.

PARMEZÁN KEKSZ


PARMEZÁN KEKSZ / Latsia

12 db

1 lilahagyma
1 tk aprított rozmaring
1 ek vaj
3/4 tk só
1/2 tk chillipaprika por
1,5 dl liszt
3 ek reszelt Parmezán sajt
1/2 ek olívaolaj

kenéshez 1 felvert tojás

A sütőt 150 fokra előmelegítettem.
A hagymát felaprítottam és a rozmaringgal együtt a vajon 7-8 percig sütöttem.
Sóztam-borsoztam.
Összekevertem a lisztet a sajttal, majd hozzáforgattam a fűszeres hagymát.
Tésztává gyúrtam, egy kis olívaolaj hozzáadásával.
Sütőpapír között kinyújtottam és kiszagattam a kekszeket.
10 percig sütöttem, majd megkentem a tojással és újabb 10 precig sütöttem.

Latsia:
- nekem nem volt elég a 1/2 ek olívaolaj, hogy tésztává álljon össze
- nekem 20 db kis keksz lett belőle

Nincsenek megjegyzések: