2008. november 11.
PARMEZÁN KEKSZ
PARMEZÁN KEKSZ / Latsia
12 db
1 lilahagyma
1 tk aprított rozmaring
1 ek vaj
3/4 tk só
1/2 tk chillipaprika por
1,5 dl liszt
3 ek reszelt Parmezán sajt
1/2 ek olívaolaj
kenéshez 1 felvert tojás
A sütőt 150 fokra előmelegítettem.
A hagymát felaprítottam és a rozmaringgal együtt a vajon 7-8 percig sütöttem.
Sóztam-borsoztam.
Összekevertem a lisztet a sajttal, majd hozzáforgattam a fűszeres hagymát.
Tésztává gyúrtam, egy kis olívaolaj hozzáadásával.
Sütőpapír között kinyújtottam és kiszagattam a kekszeket.
10 percig sütöttem, majd megkentem a tojással és újabb 10 precig sütöttem.
Latsia:
- nekem nem volt elég a 1/2 ek olívaolaj, hogy tésztává álljon össze
- nekem 20 db kis keksz lett belőle
Címkék:
keksz,
svéd receptek
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése