2011. január 23.

CSOKITORTA BERTOLLI MÓDRA




Egy gyorsan és könnyen elkészíthető finom süti szintén az archívumból... 2006-ból:-)
Most, hogy pakolom ide fel a régi gyártmányaimat, magam is meglepődöm, hogy mennyi finomságról feledkeztem meg... na ugye, hogy már ezért is jó dolog ez a blogolás!:-)


Ezt a receptet anno "Boci"-tól kaptam, Németországból,  köszönet érte!:-)

CSOKITORTA BERTOLLI MÓDRA


125 g margarin
200 g étcsoki ( a legjobb a 80%-os)
100 g fenyőmag
4 tojás
100 g cukor
1 vaníliáscukor
50 g liszt

A csokit darabokra tördeljük és forróvíz felett felolvasztjuk.
A fenyőmagot apróra vágjuk.
A tojások sárgáját szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.
A margarint, cukrot, vaníliáscukrot alaposan kikeverjük, egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját és jól kikeverjük.
Adjuk hozzá a csokit és a fenyőmagot.
Végül óvatosan keverjük hozzá a lisztet és a tojásfehérjét.
Öntsük a masszát a tortaformába és 50-60 perc alatt 150 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
A tetejére olvasztott csokit tehetünk.

7 megjegyzés:

Ditta írta...

Latsia,nagyon jól néz ki,tuti nagyon finom!

Névtelen írta...

Latsi, szuperül néz ki:)
Hány centis a tortaformád?
Köszönöm, Adri

Latsia írta...

Ditta, köszi!:-)

Adri, 4 éve sütöttem, sajnos fogalmam sincs mekkorában:-(
De tudod mivel csak 5 dkg liszt van benne, ez nem az a megnövős fajta, úgyhogy ha megcsinálod a masszát, látni fogod, hogy kb. mekkorába kell tenni, nem sokkal nagyobba, mint amiben elér nyersen.

Latsia írta...

elér = elfér

Mónika írta...

Hát ez csodás! Jöhet egy szelet !

Bianka írta...

Most nyeltem egy nagyot

Csibe írta...

Hhjajj, csokis! :)