2011. január 23.
CSOKITORTA BERTOLLI MÓDRA
Egy gyorsan és könnyen elkészíthető finom süti szintén az archívumból... 2006-ból:-)
Most, hogy pakolom ide fel a régi gyártmányaimat, magam is meglepődöm, hogy mennyi finomságról feledkeztem meg... na ugye, hogy már ezért is jó dolog ez a blogolás!:-)
Ezt a receptet anno "Boci"-tól kaptam, Németországból, köszönet érte!:-)
CSOKITORTA BERTOLLI MÓDRA
125 g margarin
200 g étcsoki ( a legjobb a 80%-os)
100 g fenyőmag
4 tojás
100 g cukor
1 vaníliáscukor
50 g liszt
A csokit darabokra tördeljük és forróvíz felett felolvasztjuk.
A fenyőmagot apróra vágjuk.
A tojások sárgáját szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.
A margarint, cukrot, vaníliáscukrot alaposan kikeverjük, egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját és jól kikeverjük.
Adjuk hozzá a csokit és a fenyőmagot.
Végül óvatosan keverjük hozzá a lisztet és a tojásfehérjét.
Öntsük a masszát a tortaformába és 50-60 perc alatt 150 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
A tetejére olvasztott csokit tehetünk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
7 megjegyzés:
Latsia,nagyon jól néz ki,tuti nagyon finom!
Latsi, szuperül néz ki:)
Hány centis a tortaformád?
Köszönöm, Adri
Ditta, köszi!:-)
Adri, 4 éve sütöttem, sajnos fogalmam sincs mekkorában:-(
De tudod mivel csak 5 dkg liszt van benne, ez nem az a megnövős fajta, úgyhogy ha megcsinálod a masszát, látni fogod, hogy kb. mekkorába kell tenni, nem sokkal nagyobba, mint amiben elér nyersen.
elér = elfér
Hát ez csodás! Jöhet egy szelet !
Most nyeltem egy nagyot
Hhjajj, csokis! :)
Megjegyzés küldése