2008. május 25.

ZSERBÓ


ZSERBÓ / Latsia mamája

5 dkg cukor
25 dkg vaj /nem margarin!
40 dkg liszt
1 tojás + 1 tojássárgája
1 cs sütőpor

Ezekből tésztát készítünk és a hűtőbe tesszük 3-4 órára.
Utána 3 felé osztjuk a tésztát, kinyújtjuk, kivajazunk egy 34
x 34 cm-es tepsit, beletesszük az első tésztát, megkenjük
sárgabarack lekvárral, megszórjuk porcukorral elkevert dióval,
majd rátesszük a 2. tésztát. rá a lekvár, a cukros dió és rá a
3. tészta. A tetejét villával megszurkáljuk.
Közepes hőre előmelegített sütőben készresütjük /hamar megvan/
és megvárjuk míg kihűl.
200 g étcsokit megolvasztunk és a tésztára öntjük/kenjük.

A töltelékhez 1 üveg sárgabaracklekvár és 25-25 dkg prcukor és
dió szükséges.
Megjegyzés: A tésztában azért van kevés cukor, hogy könnyebb
legyen nyújtani.

Latsia:
- életem első isteni zserbója, és nincs benne élesztő, talán
pont ezért volt ilyen "krémes", mert nem volt vastagra kelve a
tészta
- amikor én csináltam más receptből, mind3x nagyon vékonyra
nyújtottam és mégis megnőtt a tészta..de ez...csúcs

Nincsenek megjegyzések: