2008. augusztus 6.

Szilvás lepény



Szilvás lepény


5 tojás
20 dkg porcukor
20 dkg vaj vagy margarin
20 dkg liszt
0,5 dl rum
1 csomag vaníliás cukor
50 dkg szilva
a szóráshoz fahéjas porcukor

A cukrot habosra kikeverjük a vajjal, egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd felváltva apránként a lisztet és a kemény habbá felvert tojás fehérjét, végül a vaníliás cukrot és a rumot.
A tésztát kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, tetejét dúsan megrakjuk a megmosott, lecsurgatott, kimagozott, félbevágott szilvával.
Előmelegített sütőben, közepes tűznél aranysárgára sütjük.
Ha kihűlt, kockaformára vágjuk, tetejét meghintjük fahéjas porcukorral.
(Nem csak szilvával jó: alma, sárga- vagy őszibarack, cseresznye, meggy is használható hozzá, sőt befőtt, vagy mélyhűtött gyümölcs is megfelel.)

Latsia:
- 180 fokon sütöttem 30 percig
- 24 x 30-as tepsiben

4 megjegyzés:

Millie írta...

Ez Lajos Mari klasszikus receptje, imádom! Tényleg minden gyümölccsel isteni!

Latsia írta...

Én nem tudom kié, azért is nem írta oda, de többször elkésítettem már, és mindig nagyon sikeres!;O)

monica3 írta...

Gratulalok nagyon finom,egyszeru es gyorsan elkeszitheto .

monica3 írta...

Gratulalok,nagyon finom,egyszeru es gyorsan elkeszitheto.