2008. december 27.

FAHÉJAS GOLYÓK



FAHÉJAS GOLYÓK


20 db lesz belőle

3 tojásfehérje habbá verve
27 dkg porcukor
2 cs. vaníliáscukor
1 tk fahéj
30 dkg darált mogyoró
díszítésnek egész mogyoró 20 db

A cukrokat a habhoz keverjük óvatosan és 5 ek-nyit félreteszünk belőle.
A maradék habhoz keverjük óvatosan a mogyorót és a fahéjat.
Olajos kézzel golyókat formálunk a masszából és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk.
3-4 cm-t hagyunk a golyók közt, mert megnőnek!
A tetejükre a félretett habból egy kicsit teszünk és a közepükre mogyorót rakunk.
Előmelegített 130 fokos sütőben 25-30 perc alatt készresütjük.

Latsia:
- nekem még felvett egy kis darált mogyorót a hab, de így is elfeküdt, lehet, hogy elfáradt:O)

Nincsenek megjegyzések: