2008. december 27.

FAHÉJAS GOLYÓK



FAHÉJAS MOGYORÓS GOLYÓK


20 db lesz belőle

3 tojásfehérje habbá verve

25 dkg porcukor

2 cs. vaníliáscukor

1 tk fahéj

30 dkg darált mogyoró

díszítésnek egész mogyoró 20 db


A cukrokat a habhoz keverjük óvatosan és 5 ek-nyit félreteszünk belőle.

A maradék habhoz keverjük óvatosan a mogyorót és a fahéjat.

Behűtjük félórára!

Olajos kézzel golyókat formálunk a masszából és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk.

3-4 cm-t hagyunk a golyók közt, mert megnőnek!

A tetejükre a félretett habból egy kicsit teszünk és a közepükre mogyorót rakunk.

Előmelegített 130 fokos sütőben 25-30 perc alatt készresütjük.


Nincsenek megjegyzések: