2011. december 4.

EREDETI LINZER





ADVENT 2. VASÁRNAPJA van ma...


Folytatom a Karácsonyra való készülődést, most az alábbi finomságot sütöttem meg, aminek a fele, szintén légmentesen , dobozba zárva várakozik az Ünnepekre.

Ezt a linzer receptet elteszem örökre magamnak, mert nekem ezzel sikerült először igazán könnyen dolgozni.
Este begyúrtam a tésztát és másnap igazán flottul dolgoztam vele... nem ragadt, szépen szaggatható és finom. Hát ennyi.:-)

EREDETI LINZER

30 dkg rétesliszt
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
2 tojássárgája
1 csipet só

A hozzávalókat elkeverjük a konyhai robotgéppel.
Utána kézzel összegyúrjuk és egy éjszakára fóliában a hűtőszekrénybe tesszük.
Másnap kivesszük, megvárjuk míg kicsit megpuhul, és 3 darabba vágjuk, hogy könnyebben dolgozhassunk vele.
Kinyújtjuk az első darabot és már szaggatjuk is, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 170 fokon (légkeverésen 150 fok) 12-15 perc  alatt megsütjük.
Kicsit hűlni hagyjuk, azokat a linzereket, amiket felsőknek szánunk megszórjuk porcukorral.
Most teljesen hagyjuk kihűlni, és ha még kell, rácukrozunk.
Az alsóknak szánt linzerek közepére egy kis lekvárt teszünk, majd a porcukros linzerekkel összeragasztjuk.
Sokáig eláll.

6 megjegyzés:

Vali írta...

Szia!
Éppen tegnap sütöttem, meg a Te recepted alapján a linzert. Jó lett, könnyebb volt kezelni, mint amit eddig kipróbáltam. Köszi a receptet.

Kata írta...

Gyönyörűek!:)

loopex írta...

Szia!
Én is így csinálom, azzal a különbséggel, hogy hozzáadok egy tasak vaniliás cukrot, sztem dob az ízén! De persze így már nem nevezhetnénk eredeti linzernek!
Amúgy nagyon szépek lettek a linzereid, látszik, hogy örömmel és kellő türelemmel készítetted őket!! :o)

Edó írta...

Én is ezt a recit használom,szerintem is ez a legjobb linzer!Egyetlen gondom vele,hogy túl sok vaj kell hozzá és kevés darab lesz..

Gabriella írta...

Nagyon-nagyon szép linzerek! Én is Advent 2. vasárnapján sütöttem linzert > nem e szerint a recept szerint, de ezt is kipróbálom...
Gyönyörűek a fotóid! :)

Krisztina konyhája írta...

Gyönyörűek a linzerek! Sütőpor nem kell bele egyáltalán?