2008. november 28.

Angyalszem



Angyalszem


150 g liszt
60 g cukor
1 csipet só
50 g kókuszreszelék
100 g vaj
1 tojássárgája
3 ek porcukor
vaníliáscukor
80 g zselé vagy lekvár

A lisztet, cukrot, sót, és kókuszreszeléket elkeverjük.
A vajat és a tojásásárgáját kikeverjük és az előzőhöz adjuk.
Jól elkeverjük és egy tésztát gyúrunk belőle gyors mozdulatokkal.
1 órára a hűtőbe tesszük letakarva.
Golyókat formálunk belőle és egy sütőpapírral bélet tepsire tesszük.
Fakanállal mélyedést nyomunk a közepükbe és 200 fokon 10-12 percig sütjük.
Egy rácson hűlni hagyjuk, majd porcukorral megszórjuk.
A zselét felmelegítjük, elkeverjük és egy teáskanállal a mélyedésekbe töltjük.

Latsia:
- van olyan változat is, hogy nincs benne kókuszreszelék, de így sokkal finomabb!
- és van olyan is, ahol a lekvár együtt sül a sütivel, de minek?

Nincsenek megjegyzések: