2009. november 7.

A LEGTUTIBB RÉPATORTA



A LEGTUTIBB RÉPATORTA

Megsütöttem életem asszem LEGFINOMABB Répatortáját!
Anyukám jött látogatóba és Neki készült, fergeteges sikere volt!
Köszönöm Neked Nyestkutya, örök hálám üldözni fog!:-))
Annyira finom lett, hogy veri az összeset, amit eddig kóstoltam életemben!
Féladagot sütöttem, azt írom ide, az eredeti recept pedig ITT van.

1 csésze = 240 ml

1 csésze liszt
1 tk sütőpor
1 tk szódabikarbóna
1 tk fahéj
csipet só

1,5 csésze reszelt sárgarépa
1 csésze darabolt dió
1 csésze kókuszreszelék
1/4 csésze mazsola
1/2 csésze aprított, leszűrt ananász

1 csésze cukor
1/2 csésze étolaj
2 tojás


160 fokra melegítettem elő a sütőt, és sütőpapírral kibéleltem egy 18-cm-es kapcsos tortaformát.
Egy nagy tálban összekevertem az első 5 hozzávalót, félretettem.
Robotgéppel gyors fokozaton összekevertem a cukrot az olajjal, közben egyenként hozzáadtam a tojásokat.
Alacsony fokozaton tovább dolgozva hozzáöntöttem a lisztes keveréket.
Beleforgattam a srépa-dió-kókusz-mazsola-ananászt.
A tortaformába öntöttem és 1 órát!!! sütöttem. Tűpróba.
Hűlni hagytam, majd kettévágtam és a lapokat megkentem a krémmel, majd összeállítottam.
Philadelphia sajtkrém, ahogy évek óta készítem:

400 g Philadelphia sajt
10 dkg porcukor
1 narancs leve + reszelt héja

A fentieket összekevertem, és a tortalapokra kentem.

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kedves Latsia!

Felcsigáztál, ki kell próbálnom - sütőtökkel is!

szepyke írta...

Kóóóóóókusz???
Jézusom, de finom lehet!!!!

Latsia írta...

Kedves Névtelen, nagyon jó az öleted!
Van egy hasonló receptem és abba is sütőtök kell, úgyhogy sztem biztosan fnom lesz a Tiéd!

Latsia írta...

Szepyke, az, de nagyon!!!;-)

János írta...

Szia!

Mivel én nem szeretem az ananászt :), így kilehet hagyni vagy akkor tegyek bele más gyümit ?