A LEGTUTIBB RÉPATORTA
Megsütöttem életem asszem LEGFINOMABB Répatortáját!
Anyukám jött látogatóba és Neki készült, fergeteges sikere volt!
Annyira finom lett, hogy veri az összeset, amit eddig kóstoltam!
1 csésze = 240 ml
1 csésze liszt
1 tk sütőpor
1 tk szódabikarbóna
1 tk fahéj
csipet só
1,5 csésze reszelt sárgarépa
1 csésze darabolt dió
1 csésze kókuszreszelék
1/4 csésze mazsola
1/2 csésze aprított, leszűrt ananász
1 csésze cukor
1/2 csésze étolaj
2 tojás
160 fokra melegítettem elő a sütőt, és sütőpapírral kibéleltem egy 20-cm-es kapcsos tortaformát.
Egy nagy tálban összekevertem az első 5 hozzávalót, félretettem.
Robotgéppel gyors fokozaton összekevertem a cukrot az olajjal, közben egyenként hozzáadtam a tojásokat.
Alacsony fokozaton tovább dolgozva hozzáöntöttem a lisztes keveréket.
Beleforgattam a srépa-dió-kókusz-mazsola-ananászt.
A tortaformába öntöttem és 1 órát!!! sütöttem. Tűpróba.
Hűlni hagytam, majd kettévágtam és a lapokat megkentem a krémmel, majd összeállítottam.
Philadelphia sajtkrém, ahogy évek óta készítem:
400 g Philadelphia sajt
10 dkg porcukor
1 narancs leve + reszelt héja
A fentieket összekevertem, és a tortalapokra kentem.
5 megjegyzés:
Kedves Latsia!
Felcsigáztál, ki kell próbálnom - sütőtökkel is!
Kóóóóóókusz???
Jézusom, de finom lehet!!!!
Kedves Névtelen, nagyon jó az öleted!
Van egy hasonló receptem és abba is sütőtök kell, úgyhogy sztem biztosan fnom lesz a Tiéd!
Szepyke, az, de nagyon!!!;-)
Szia!
Mivel én nem szeretem az ananászt :), így kilehet hagyni vagy akkor tegyek bele más gyümit ?
Megjegyzés küldése