2011. május 13.

NAGYON KÖNNYŰ CHEESECAKE CSERESZNYÉVEL




Kicsit elhavazódtam elnapozódtam az elmúlt napokban, de azért készült 1-2 jóság:-)
Íme az a egyik...

Nem tudom ki hogy van vele, nekem igazából sosem ízlett a cheesecake... nem mondom, hogy nem ettem, de nem tartozott a kedvencek közé.
Nekem mindig túl tömény volt a sajtkrém... aztán nekem jött ez a recept, és most meg nagyon ízlik!!!:-))
A minap készítette a sógornőm, és amikor megkóstoltam, nem akartam elhinni, hogy ilyen is lehet egy cheesecake... laza, könnyű, és mégis elég krémsajtos a krémes része, csakhogy!
Csakhogy nézzétek meg, hogy mennyire könnyávé teszi az, hogy a krém fele tejjel!!! készül.
Nem tudom mi a megfelelője Magyarországon a Dream topping-nak, de szuper egy dolog.
A tejjel felverve egy könnyű habot kapunk, ami igazán lazítja a krémsajt töménységét.
Az eredeti recept azt írja, hogy a kekszből (325 g) tegyünk félre 6 db-ot (9 dkg) és anélkül készítsük, de én nem vettem ki belőle, mert elfelejtettem és nekünk jó volt így is.

NAGYON KÖNNYŰ CHEESECAKE CSERESZNYÉVEL

1 csomag - 325 g Digestive keksz
15 dkg olvasztott vaj
2 zacskó tejszínhab pótló por
1 3/4 csésze tej
1/2 csésze porcukor
2 doboz Philadelphia krémsajt (2x200g)
1 csésze narancslé
2 zacskó zselatin (2x10g)
1/3 csésze langyos víz
1 doboz (400 g) cseresznye töltelék(?)

A kekszet a konyhai robotgép késes élével "megdaráltam" és belekevertem a vajat.
Egy 28-as kapcsos tortaformába nyomkodtam, és a hűtőbe tettem.

Beáztattam és elkevertem a langyos vízben a zselatint.
A konyhai robotgép habverőjével a tejből és a tejszínhab pótló porból habot vertem, és egy tálba tettem.
A robotgépbe tettem a krémsajtot, a narancslevet, a porcukrot, összekevertem, majd hozzákevertem a feloldódott zselatint és a habot.
Jól átforgattam egy lapáttal és a közben lehűlt kekszrétegre kentem, majd ismét a hűtőbe raktam.
Kb. 2-3 óra múlva, amikor már kissé megszilárdul és jól lehűl a krém, rákanalaztam és elsimítottam a cseresznye tölteléket, majd ismét behűtöttem.
Gyönyörűen szeletelhető.

13 megjegyzés:

Ottis írta...

Hű ez merénylet!Nagyon szépséges!

Unknown írta...

Szia!
A dream topping , itthon talán tejszínhabpornak felel meg.Ahogy megnéztem róla egy videót

Unknown írta...

Jaj! Amúgy nagyon jól néz ki ez a finomság!Alkalomadtán biztos,hogy ki fogom próbálni.Lehet,hogy már a hétvégén.

Mézesélet írta...

hmmm....úgy beleharapnék! Nagyon jól néz ki!

Szilvi írta...

Dream topping szerintem itthon a tejszínhabpótló por lehet. Ma gondoltam rá, hogy még nem ettem és nem készítettem sajttortát, erre tessék, itt van! Köszi szépen!

Moha írta...

Latsia ez gyönyörű lett!
A dream topping-ra csak egy tippem van, ez talán itthon a tejszínhab pótló por lehet, nem? Azt kell tejjel felverni és valóban egy könnyű habot kap az ember, nem annyira zsírosat, mintha tejszínt használna.

Latsia írta...

Köszönöm szépen kedves Moha, Ákos, Szilvi, Juci konyhája, hogy megírtátok, a dream topping magyarországi megfelelőjét!:-)
Beírom most a receptbe.

Mézesélet és Ottis, köszi!:-) Nagyon finom lett...

Bianka írta...

Padlót fogtam, gyönyörű

Gesztenye receptjei írta...

Latsia!
Csodálatosan néz ki, az ízére rá se merek gondolni:-))

Éva írta...

Nagyon szépségesre sikerült! Az íze biztos nagyon finom

Renée írta...

Szia!
Annyira guszta ez a süti, rögtön bele is harapnék!
Most hogy már tudjuk, mi a dream topping, a zacskón kívül más mennyiségben is meg tudnád adni? Mondjuk grammban? A Digestive keksz az milyen? Itthon lehet olyat kapni? Vagy mi az itthoni megfelelője?
Bocs, hogy ennyit kérdezek, de még új vagyok az oldaladon :)

Unknown írta...

Renée!
Az egy zacskó valószínűleg megfelel az itthoni kiszerelésnek. Szerintem a digestive kekszet helyettesítheted győri édes zabfalatok keksszel.Moha is abból készíti a hasonló, csodálatos tortáit.

Latsia írta...

Biankám, örülök, hogy tetszik!:-)
Már sárgabarackos tetőben gondolkodom...

Gesztenye, nagyon finom volt... de nem tömény, ehetjük!:-)

Éva, köszönöm szépen, de tudod ezt nagyon önnyű elkészíteni, nekem való!

Renée, köszi!:-))
Úgy emlékszem, egy zacskó dream topping 36 gramm. Ma megnézem a közértben, és ha nem annyi, beírom.
A Digestive keksz Magyarországon is kapható, pld. a Tescoban, ahol az angol áruk (vagy külföldi áruk) vannak.
De ha enm jársz arra, akkor nyugodtan helyettesítheted a digestive kekszet Hobbit keksszel, vagy a Győri Édes Zabfalatokkal.
Nem pont ugyanaz, de az eredmény szempontjából tökéletes.

A digestive keksz egyébként egy kissé édeskés, teljeskiőrlésű lisztet is tartalmazó zsíros keksz.
Tehát mondjuk abszolút nem hasonlít az Albert kekszre, vagy a háztartási kekszre.