2011. június 3.

EPRES CHEESECAKE FAGYI



Holnapra Epres cheesecake-t fogok gyártani... még ma éjjel!:-)
Demivel ezt már délután is tudtam, és azt is hogy megint 32 fok lesz holnap és szeretjük a fagyit, nos, így összedobtam az alábbi szuper sütifagyit!:-)
Egy a probléma, ne tudom hová dugjam, hogy megélje a holnapot... most álcázva pihen egy dobozban a mélyhűtőben és elépakoltam mindenféle zöldséget, de hosszú az éjszaka...:-)

Nagyon extra fagyi lett egyébként, tényleg sütifagyi!

EPRES CHEESECAKE FAGYI

1 doboz Philadelphia krémsajt
10 dkg cukor
1 ek citromlé
1 tk vaníliaesszencia (vagy 1 vaníliabab magja)
15 dkg eper pürésítve
2,5 dl tejszín

A hozzávalókat krémesre keverjük és a fagyigép lehűlt tartályába töltjük.
Start, majd mielőtt teljesen lehűlne, beletördelünk 4 Digestive kekszet.
Tovább kevertetjük, de csak egy kicsit és ahogy készen van, tálalhatjuk vagy dobozba töltjük és behűtjük fogyasztásig.
Lehet beletenni tojássárgáját is, de akkor fel kell főzni.

5 megjegyzés:

Blogkonyha írta...

Már megint egy fagylalt különlegesség! Micsoda ötletek! Nagyon fincsi lehet, nem csodálom, hogy el kell rejteni!

Éva írta...

Ez megint egy nagyon mutatós jó kis fagyi!Vigyázzál nehogy éjjel a manók elvigyék a hűtőből!

judit magos írta...

Nagyon finom! Hasonlót tojássárgájával készitettem, de maid igy is kipróbálom :-)

Viki írta...

A zöldségekre vigyáztam, de a fagyit már behamiztam, igy aztán mindhiába keresed. Az elgurult borsószemekért nem birtam lehajolni, majd küldök egy takaritónénit :) :) Viki (csak azért irom oda ki voltam, mert van amikor csak névtelenül jelenik meg)

Bianka írta...

Hű ez igen, nagyon finom és a háttér valami gyönyörű