2008. május 25.

BABOS KÁPOSZTA


BABOS KÁPOSZTA / Latsia

1 ek olaj
40 dkg húsos füstölt oldalas - csonttal
60 dkg sertéshús
1 ek pirospaprika
2 dl húsleves
40 dkg hámozott, passzírozott paradicsom - konzerv
40 dkg savanyúkáposzta
2 x 40 dkg főtt bab - konzerv

Kuktában az olajon lepirítottam az oldalast, rádobtam a kockára vágott húst és a paprikát, majd aranybarnára sütöttem /pár perc/.
Felöntöttem a húslevessel és a paradicsommal, és rádobtam a káposztát, összeforgattam.
15 perc alatt puhára pároltam, majd hozzákevertem a babot és friss kenyérrel tálaltam.

Latsia:
- nagyon finom és gyorsan elkészíthető egytálétel
- a füstölt oldalas helyett a bacon is tökéletes, természetesen csak 10 dkg abból, mert nincs benne csont, csak nekem pont ez volt itthon

Nincsenek megjegyzések: