2008. május 29.

Krémsajtos málnás szívecske


Krémsajtos málnás szívecske / Latsia

20 dkg krémsajt
1/2 csésze joghurt
5 tk cukor
1 tk citromhéj
1 tk citromlé
1/2 tk vanilla kivonat

málnaszósz
6 friss málna
friss mentalevelek

Egy közepes tálban keverd habosra a hozzávalókat.
Passzírozd át egy kislyukú szűrőn.
Töltsd 6 kis formába, amit kibéleltél gézzel,és min.4 órára hűtsd be.
A tálaláshoz vedd ki a gézzel együtt, amit aztán óvatosan húzz le róla, tedd az édességet egy tányérra és öntsd le a málnaszósszal.
Díszítsd a friss málnával és a mentalevelekkel.

Málnaszósz:

2 csésze málna
3/4 csésze cukorszirup / 1/2-1/2 csésze cukor + víz felfőzve
1,5 ek citromlé

Kislángon gyöngyöztesd és kevergesd a hozzávalókat kb. 8 percig, amíg a málna teljesen puha lesz.
Keverj össze 1/2 ek keményítőt 2 tk hideg vízzel és öntsd a szószba, majd főzd össze 3 perc alatt.
Szűrd le.

Nincsenek megjegyzések: